Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Bordeaux Bio Blanc

Product Details

De geschiedenis van Cheval Quancard gaat terug tot 1844 toen Pierre Quancard de eerste négociant te Bordeaux werd. Met zijn paard doorkruiste hij de wijngaarden in Bordeaux op zoek naar de beste crus. De twee zonen van Pierre Quancard, Eugene en Jean, zetten de onderneming met dezelfde doortastendheid verder. Zij kopen in 1891 het eerste kasteel van de familie, Château de Terrefort. Later volgt Marcel, zoon van Eugene, zijn vader en oom op. Zijn grote oenologische kennis en veel experimenteren laten hem toe om technologische innovaties in de kelder door te voeren. Dit komt de kwaliteit van de wijnen ten goede en draagt bij aan de uitstraling van de onderneming. In 1948 verwerven ze Château de Bordes en in 1968 Château de Paillet. Met de uitbreiding van de familiale wijngaarden onderscheidt de familie Quancard zich van andere négociants in Bordeaux, het laat toe om de kennis te verfijnen door het werk op het terrein.

Onder leiding van Roland Quancard, zoon van Marcel, besluit de vierde generatie van de familie in 1985 om de naam te wijzigen in Cheval Quancard. Het paard verwijst naar de stamvader die ermee door de wijngaarden reed en wordt het kwaliteitsmerk van de onderneming.

Vandaag staat Roland Quancard nog steeds aan het hoofd van de onderneming, die ondertussen 14 kastelen in Bordeaux bezit. In navolging van de waarden van zijn voorvaderen staat Cheval Quancard voor “alles uit Bordeaux in al zijn diversiteit”.

Het aanbieden aan de klanten van Bordeaux wijnen van biologisch geteelde druiven uit eigen wijngaarden, met een homogene kwaliteit over de jaargangen heen is zeer onwaarschijnlijk. Daarom besloot Cheval Quancard jaarlijks de beste beschikbare cuvées te selecteren en te assembleren om zo een constant kwaliteitsniveau te garanderen.

Deze wijn is een typische Bordeaux assemblage van biologisch geteelde Sauvignon Blanc en Semillon, gevinifieerd volgens de striktere Bio regels.

Techische fiche:

Land Frankrijk
Streek Bordeaux
Appelatie AOC Bordeaux
Producent Cheval Quancard
Jaargang 2014
Druiven Sauvignon Blanc (60%), Semillon (40%)
Houtrijping Geen
Alcohol Gehalte 12.5%
Restsuiker 1,5g/l
Kurktype Natuur Kurk
Smaak Droog en Floraal (Wit)
Inhoud 0.750l
Kleur Helder groengeel.
Neus Aroma's van buxus, witte perzik en pompelmoes.
In de mond Frisse grassige aanzet met florale ondertonen, goede aromatische mondvulling.
Afdronk Frisse en florale afdronk.
Bewaarpotentieel 2 tot 4 jaar
Serveertemperatuur 6-8°C
Food Serveer als aperitief of bij gestoomde vis.