Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Bordeaux Bio Rouge

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 12,50
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Bordeaux Bio Rouge

Product Details

De geschiedenis van Cheval Quancard gaat terug tot 1844 toen Pierre Quancard de eerste négociant te Bordeaux werd. Met zijn paard doorkruiste hij de wijngaarden in Bordeaux op zoek naar de beste crus. De twee zonen van Pierre Quancard, Eugene en Jean, zetten de onderneming met dezelfde doortastendheid verder. Zij kopen in 1891 het eerste kasteel van de familie, Château de Terrefort. Later volgt Marcel, zoon van Eugene, zijn vader en oom op. Zijn grote oenologische kennis en veel experimenteren laten hem toe om technologische innovaties in de kelder door te voeren. Dit komt de kwaliteit van de wijnen ten goede en draagt bij aan de uitstraling van de onderneming. In 1948 verwerven ze Château de Bordes en in 1968 Château de Paillet. Met de uitbreiding van de familiale wijngaarden onderscheidt de familie Quancard zich van andere négociants in Bordeaux, het laat toe om de kennis te verfijnen door het werk op het terrein.

Onder leiding van Roland Quancard, zoon van Marcel, besluit de vierde generatie van de familie in 1985 om de naam te wijzigen in Cheval Quancard. Het paard verwijst naar de stamvader die ermee door de wijngaarden reed en wordt het kwaliteitsmerk van de onderneming.

Vandaag staat Roland Quancard nog steeds aan het hoofd van de onderneming, die ondertussen 14 kastelen in Bordeaux bezit. In navolging van de waarden van zijn voorvaderen staat Cheval Quancard voor “alles uit Bordeaux in al zijn diversiteit”.

Het aanbieden aan de klanten van Bordeaux wijnen van biologisch geteelde druiven uit eigen wijngaarden, met een homogene kwaliteit over de jaargangen heen is zeer onwaarschijnlijk. Daarom besloot Cheval Quancard jaarlijks de beste beschikbare cuvées te selecteren en te assembleren om zo een constant kwaliteitsniveau te garanderen.

Het is een typische Bordeaux assemblage van biologisch geteelde Merlot en Cabernet Sauvignon, gevinifieerd volgens de striktere Bio regels.

Techische fiche:

Land Frankrijk
Streek Bordeaux
Appelatie AOC Bordeaux
Producent Cheval Quancard
Jaargang 2015
Druiven Merlot (60%), Cabernet Sauvignon (40%)
Houtrijping Geen
Alcohol Gehalte 13.0%
Restsuiker 1,5g/l
Smaak Rond en Soepel (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Intens grenaat rood.
Neus Aroma's van gedroogde rode vruchten en klein hout.
In de mond Soepele aanzet van rood fruit en wat aardse toetsen, goede materie geruggesteund door zachte tannines.
Afdronk Fruitige afdronk.
Bewaarpotentieel 3 tot 5 jaar
Serveertemperatuur 16-18°C
Food Serveer bij wit of rood vlees of zachte kazen.