Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Bourgogne Chardonnay Secret de Famille

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 17,42
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Bourgogne Chardonnay Secret de Famille

Product Details

Producent : Albert Bichot : een zes eeuwen oude dynastie.

De vroegste sporen van de familie Bichot dateren van 1214. Vanaf 1350 wortelt ze zich in bourgogne in haar leengoed Chateauneuf en Auxois. Dit is het begin van de dynastie die behoorde tot de adel en de locale elite. Het familiewapen en haar symbool, de hinde, zijn sindsdien ongewijzigd.

In 1831 sticht Bernard Bichot een handelshuis dat zijn naam draagt te Monthelie. Zijn zoon Hypolite volgt hem op en begint met de aankoop van eigen wijngaarden in Volnay. Hij is er van overtuigd dat het bezit van de eigen wijngaard, de essentie is voor kwaliteit, dus ernstig.

Zijn zoon Albert Bichot I geeft op het einde van de 19e eeuw een nieuwe ontwikkeling en uitstraling aan het familiaal bedrijf. Hij vestigt zich definitief in het centrum van Beaune in 1912.

Albert Bichot II, °1900, is één der pioniers van de overzeese handel : Noord-Amerika, Azië, Oceanië. Onvermoeibaar reiziger laat hij zijn wijnen, reeds bekend om hun kwaliteit, proeven aan liefhebbers overal ter wereld. In de tweede helft van de 20e eeuw nemen zijn 4 zonen, Albert, Bernard, Bénigne en Jean-Marc, erfgenamen van de familiale kennis en knowhow, het bedrijf over.

De stijl van het huis wordt steeds maar verfijnder en verleidelijker : getuige de aanwezigheid van deze wijnen op de beste tafels ter wereld.

Het verwerven van eigen wijngaarden blijft de eerste doelstelling. Vier domeinen, die samen 100 Ha vormen, voornamelijk gelegen in de Premier en in de Grand Cru van Chablis, Côtes de Beaune en Côtes de Nuits. Een wijndomein wordt beheerd als een aparte entiteit, met eigen wijnbouw en vinificatie technieken, eigen keldermeester, eigen kelders en verouderingsmethoden, eigen bottelarijen. Hierdoor zijn de wijnen van Albert Bichot gekenmerkt door hun eigen stijl : eerbied voor terroir en vrucht.

Sinds 1996 bestuurt Alberic Bichot het huis en zet de familiale en onafhankelijke traditie voort : streven naar eigenheid en perfectie. Dezelfde filosofie en doelstellingen worden opgelegd aan de partners wijnbouwers.

Bodem : De grondsoorten die men terugvindt in de grote appellaties als Saint Aubin, Meursault, Montrachet.

Klimaat 2010 : gematigd landklimaat: fris voorjaar met voldoende zon in maart tot mei met wat regen in de zomer en hoge dagtemperaturen en lage nachttemperaturen in september.

De gemiddelde hoogte van de wijngaarden is 400 tot 600 m.

Alles begint met het werk in de wijngaard. De benadering van Bichot van de wijnbouw moet de referentie zijn voor de partners – wijnboeren. Hun percelen worden met dezelfde nauwkeurigheid opgevolgd als de eigen percelen. Deze lange termijn samenwerking maakt het mogelijk om dezelfde precieze objectieven te bereiken, in het bijzonder met betrekking tot de gezondheid van de stokken en de druiven, de rendementen en de staat van rijping bij het oogsten.

Deze wijn is afkomstig van aankoop van druiven of most (het sap van de geperste druif) bij partners. Hij wordt gevinifieerd in thermo gereguleerde inox tanks om alle mogelijke facetten van elke oorsprong tot hun recht te laten komen. Deze vinificatie in tanks valoriseert maximaal de frisheid, het fruitig en floraal karakter van de Chardonnay. De alcoholische fermentatie wordt bekomen door het gebruik van inheemse en geselecteerde niet-aromatische gisten en duurt 5 tot 6 dagen. Elevage – opvoeding, gebeurt essentieel in inox tanks om de frisheid en fruitigheid te behouden. Een kort verblijf in Franse eik geeft de wijn een lichte en discrete, zeer versmolten houttoets.

Techische fiche:

Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appelatie AOC Bourgogne
Producent Albert Bichot
Jaargang 2016
Druiven Chardonnay (100%)
Houtrijping 3 tot 4 maanden op Franse eik
Alcohol Gehalte 13.0 %
Restsuiker 2g/l
Kurktype Natuur Kurk
Smaak Droog en Fruitig (Wit)
Inhoud 0.750l
Kleur Goudgeel helder
Neus Fris, fruitig en floraal : kenmerkend voor de chardonnay
In de mond Zeer frisse aanzet met lichte toetsen van exotisch fruit, boter, een vleugje vanille. Goede mondvulling, soepele structuur
Afdronk Lange romige evenwichtige afdronk
Bewaarpotentieel 2 tot 3 jaar
Serveertemperatuur 12° C
Food Ideaal bij gegrilde tong, kip en kalfvlees in roomsaus
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet