Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Bainsvlei Beaukett

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 5,85
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Bainsvlei Beaukett

Product Details

Bovlei, gelegen te Wellington, aan de voet van de majestueuze Hawekwa bergketen, is de tweede oudste coöperatieve wijnmakerij van Zuid-Afrika.

De naam verklaart een groot stuk van het succes want het staat vast dat het geheim van goede wijn in de grond zit. En daar maakt de vallei het verschil. Inderdaad, Bovlei kelder of Boven Vallei kelder zoals vroeger genoemd, weet perfect hoe de wijnliefhebbers te verwennen met het fruit uit de vallei. Sinds het ontstaan van de kelder in 1907, heeft Bovlei meermaals de glorie van de streek geproduceerd, een streek die meer en meer bekend staat omwille van zijn terroir, ten bewijze, de nominatie als Top Terroir Streek in 2010.

Bovlei heeft 32 leden en produceert jaarlijks ongeveer 8000 ton druiven. In haar bestaan van meer dan 104 jaar, heeft Bovlei niet meer dan 8 voorzitters gehad. Veel van de oorspronkelijke leden zijn nu nog vertegenwoordigd door hun nakomelingen. Het familiale aspect speelt een grote rol. Ook dit weerspiegelt zich in de kwaliteit van de wijnen. In tegenstelling tot vele coöperatieve kelders, leveren de leden bij Bovlei hun druiven aan. De keldermeester kent zijn leden en weet van welke percelen de beste druiven komen. Dit laat een grondige selectie toe om de beste druiven te gebruiken voor de eigen wijnen.

Beaukett is een halfzoete witte wijn. De naam is afgeleid van Bukettraube, een druivensoort.

De bodem bestaat hoofdzakelijk uit verweerd graniet en leisteen. De oriëntatie van de wijngaarden varieert maar is hoofdzakelijk noordelijk gericht.

2011 was een koele droge winter met minder wind dan gewoonlijk wat minder schade heeft veroorzaakt in de wijngaarden. Januari 2012 was uitzonderlijk warm en in februari was het koeler wat tot een trage rijping van de druiven leidde en voor goede kleur en smaakeigenschappen heeft gezorgd.

De druiven worden overrijp geoogst om voldoende suiker te hebben. Het sap wordt gescheiden van de schillen en gist gedurende 18 tot 21 dagen bij temperatuur tussen 13 en 16°C. Na gisting wordt de wijn gestabiliseerd en op fles getrokken.

Techische fiche:

Land Zuid-Afrika
Streek Wellington
Appelatie WO Wellington
Producent Bovlei
Jaargang NV
Druiven Chenin Blanc (100%)
Houtrijping geen
Alcohol Gehalte 13.5%
Restsuiker 22g/l
Kurktype Schroefdop
Smaak Halfzoet (Wit)
Inhoud 0.750l
Kleur Goudgeel met een groene tint.
Neus Aroma's van rijp exotisch fruit.
In de mond Halfzoete witte wijn, veel fruit in de mond.
Afdronk Verrassend frisse afdronk
Bewaarpotentieel 2 tot 4 jaar
Serveertemperatuur 6 - 8°C
Food Ijskoud als aperitief, bij currygerechten of Oosterse keuken.