Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Casella Beyond Horizons Chardonnay

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 12,48
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Casella Beyond Horizons Chardonnay

Product Details

[yellow tail]® is het kleine Australische wijnmerk dat het waargemaakt heeft. Van bij de eenvoudige en nederige start in 2001 is [yellow tail]® uitgegroeid tot een van de ’s werelds sterkste en meest herkenbare wijnmerken.

De stichters, Filippo en Maria Casella migreerden in 1957 van Sicilië naar Australië. Ze zagen het grote potentieel van de Riverina streek in New South Wales om wijn te maken en streken in 1965 neer in Yenda om druiven te kweken.

In 1969 werd Casella Winery geboren. Filippo was begeesterd door wijn en deelde zijn passie met iedereen. Hij wist dat hard labeur, samenwerking en vakkennis zouden leiden naar het maken van goede wijn. Dat heeft hij zijn drie zonen ingeprent. Casella blijft tot op vandaag deze benadering trouw.

In 2001 volgde de start van [yellow tail]®, een nieuw opwindend wijnmerk, dat de wereld in geen tijd heeft veroverd. [yellow tail]® was de meest succesvolle lancering van een nieuw wijnmerk in de Australische wijnindustrie. Vandaag is [yellow tail]® de meest geëxporteerde Australische wijn en is het de meest verkochte Australische wijn in de Verenigde Staten, Canada en tal van andere landen. [yellow tail]® wordt in meer dan 50 landen verkocht en dagelijks worden meer dan 2.000.000 glazen [yellow tail]® geconsumeerd.

Hoe groot ze ook zijn, ze hebben nooit hun familiale erfenis vergeten. De familie Casella staat vandaag nog steeds centraal in de wereldspeler die Casella Wines is.

Filippo en Maria hun zonen, John, Joe en Marcello maken vandaag nog steeds grote wijnen voor betaalbare prijzen. De combinatie van de passie van de Casella erfenis en de ontspannen Australische levenshouding zorgen voor wijnen die iedereen bevallen.

De enige manier om [yellow tail]® te ontdekken en te verstaan waar [yellow tail]® voor staat is een fles te openen en de wijn te proeven.

Een meer dan gemiddelde regenval in de winter heeft voor een goede vochtigheid in de grond en bijgevolg gezonde botten gezorgd. Ondanks een hittegolf in janurari in bepaalde regio’s zoals Adelaide Hills en Padthaway, verbrandden de druiven niet. Lagere dan normale temperaturen later in de zomer, zorgden voor een trage rijping en uitstekend fruit.

Casella Beyond Horizons is de opvolger van [yellow tail]® Reserve chardonnay en komt van druiven van de beste wijngaarden in de beste streken. Bij aankomst in Yenda worden de druiven gekoeld en direct zachtjes geperst om maximale frisheid en smaak te bekomen. Gisting start na toevoeging van geselecteerde gisten. Dit verhoogt de complexiteit en structuur van de wijn. Veroudering op de droesem en in kleine eiken vaten (hoofdzakelijk Amerikaanse eik) bezorgen de wijn het volle karakter.

Techische fiche:

Land Australië
Streek Zuid-Oost Australië
Producent Casella Wines
Jaargang 2013
Druiven Chardonnay (100%)
Houtrijping 8 maanden op Amerikaanse eiken vaten.
Alcohol Gehalte 13.5%
Restsuiker 4g/l
Kurktype Natuur Kurk
Smaak Droog en Vol (Wit)
Inhoud 0.750l
Kleur Helder goudgeel.
Neus Aroma's van tropische vruchten met een lichte toets vanille.
In de mond Volle droge witte wijn, evenwichtige structuur, licht romig in de mond gevolgd door een frisse en levendige aciditeit.
Afdronk Volle blijvende afdronk.
Bewaarpotentieel 3 tot 5 jaar
Serveertemperatuur 6-8°C
Food Serveer bij visgerechten met romige saus of gevogelte.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet