Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Castello del Trebbio Bianco della Congiura IGT

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: Niet in voorraad

€ 20,72

Castello del Trebbio Bianco della Congiura IGT

Product Details

Castello del Trebbio werd in 1184 gebouwd door de bekende Toscaanse Pazzi Familie. De Pazzi waren in de 15e eeuw de rivalen van de bekendere Medici. In de strijd om de macht over Toscane planden de Pazzi de “grote samenzwering”. Dit gebeurde in Castello del Trebbio. De bedoeling was om Lorenzo de Medici, Lorenzo “Il Magnifico” en zijn broer te vermoorden. Helaas Lorenzo overleefde de aanslag en roeide op zijn beurt alle Pazzi uit en sloeg al hun bezittingen aan, waaronder Castello del Trebbio. De wraak van Lorenzo was volledig na het vernietigen van alle wapenschilden van de Pazzi. Eén wapenschild is hij vergeten. Vandaag hangt dit nog steeds in Castello del Trebbio.

De familie Baj Macario kocht Castello del Trebbio in 1968. Vandaag woont Anna Baj Macario samen met haar echtgenoot Stefano Casadei en hun kinderen in het oude kasteel. Het domein beslaat 350 ha waaronder 54ha wijngaarden. Daarnaast zijn er olijfbomen, verbouwen ze er saffraan en is er een agriturismo met restaurant. De wijngaarden zijn gelegen in Chianti Colli Fiorentini en Chianti Rufina, twee deelgebieden van het Chianti oorsprongsgebied.

Een tiental jaren geleden besloten Anna en Stefano om hun wijngaarden te herorganiseren. Op de koudste plaatsen, in de Sasso Vallei, trokken ze de rode druivenstokken uit en plantten er na een grondige bodemanalyse enkele witte variëteiten, o.a. Riesling, Pinot Grigio, Manzoni en Viognier. Ze noemden dit project Bianco della Congiura of witte wijnen van de samenzwering. De wijngaarden zijn ondertussen volop in productie.

De druiven worden handmatig geoogst bij optimale rijpheid. De componenten worden afzonderlijk gevinifieerd. Gisting gebeurt bij een temperatuur van 17°C en duurt 25 tot 30 dagen. Na gisting rust de wijn nog enkele maanden op zijn moer. Daarna volgt de assemblage en gaat de wijn op fles.

Techische fiche:

Land Italië
Streek Toscane
Appelatie IGT Toscana
Producent Castello del Trebbio
Jaargang 2014
Druiven Riesling (50%), Pinot Grigio (20%), Manzoni (20%), Viognier (10%)
Houtrijping Geen
Alcohol Gehalte 13.5%
Restsuiker 1,5g/l
Kurktype Natuur Kurk
Smaak Droog en Floraal (Wit)
Inhoud 0.750l
Kleur Lichtgeel met groene reflectie, helder.
Neus Complexe aroma's van peer en witte bloemen.
In de mond Fruitige aanzet met florale tonen. Sappig met een goede structuur, een goede zuurtegraad zorgt voor een fris einde.
Afdronk Frisse en florale afdronk.
Bewaarpotentieel 5 tot 7 jaar
Serveertemperatuur 6-8°C
Food Serveer bij Oesters.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet