Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Castello del Trebbio Vin Santo DOC

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

Laatste 3

€ 22,18
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Castello del Trebbio Vin Santo DOC

Product Details

Castello del Trebbio werd in 1184 gebouwd door de bekende Toscaanse Pazzi Familie. De Pazzi waren in de 15e eeuw de rivalen van de bekendere Medici. In de strijd om de macht over Toscane planden de Pazzi de “grote samenzwering”. Dit gebeurde in Castello del Trebbio. De bedoeling was om Lorenzo de Medici, Lorenzo “Il Magnifico” en zijn broer te vermoorden. Helaas Lorenzo overleefde de aanslag en roeide op zijn beurt alle Pazzi uit en sloeg al hun bezittingen aan, waaronder Castello del Trebbio. De wraak van Lorenzo was volledig na het vernietigen van alle wapenschilden van de Pazzi. Eén wapenschild is hij vergeten. Vandaag hangt dit nog steeds in Castello del Trebbio.

De familie Baj Macario kocht Castello del Trebbio in 1968. Vandaag woont Anna Baj Macario samen met haar echtgenoot Stefano Casadei en hun kinderen in het oude kasteel. Het domein beslaat 350 ha waaronder 54ha wijngaarden. Daarnaast zijn er olijfbomen, verbouwen ze er saffraan en is er een agriturismo met restaurant. De wijngaarden zijn gelegen in Chianti Colli Fiorentini en Chianti Rufina, twee deelgebieden van het Chianti oorsprongsgebied.

Vin Santo is een echte “Meditatie” wijn, gemaakt van typische Toscaanse witte druiven, Malvasia en Trebbiano. Na handmatige oogst, worden de druiven gedurende 4 tot 5 maanden te drogen gelegd. Als de gewenste concentratie is bereikt, worden ze zacht geperst. Waar een normale druif ongeveer 70% rendement geeft (sap), is dit nu slechts 20%. Na gisting rijpt dit zeer geconcentreerde sap gedurende 5 jaar in de kleine houten vaten “caratelli”. De bijna bruine kleur is te wijten aan de lange periode in deze kleine vaten.

Techische fiche:

Land Italië
Streek Toscane
Appelatie DOC Vin Santo
Producent Castello del Trebbio
Jaargang 2007
Druiven Malvasia Bianca (60%), Trebbiano Toscano (40%)
Houtrijping 60 maanden in typische kleine eiken vaten.
Alcohol Gehalte 16.0%
Restsuiker 110g/l
Kurktype Natuur Kurk
Smaak Zoet (Wit)
Inhoud 0.500l
Kleur Donker goud geel tot bruin
Neus Aroma's van gedroogde pruimen, karamel en vijgen.
In de mond Zacht zoete aanzet, vol in de mond met een mooie aciditeit naar het einde.
Afdronk Zoete afdronk
Bewaarpotentieel Tot 20 jaar
Serveertemperatuur 6-8°C
Food Serveer bij desserten of de typische cantuccini met safraan.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet