Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Catalpa Assemblage

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 17,01
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Catalpa Assemblage

Product Details

Bodega Atamisque, “La bodega de techo de piedra”, de kelder met het stenen dak. Bodega Atamisque is de enige kelder met een stenen dak. De leistenen komen van de provincie San Juan en verwijzen naar de daken in de Italiaanse en Franse Alpen.

“Uco” was een Indiaans opperhoofd van de Huarpes milcayak stam. Ze waren de eerste en enige inwoners van deze vallei tot de komst van de Inca’s in 1490. De Jezuïeten vestigden zich in Mendoza in 1608 en in 1658 stichtten ze Estancia (boerderij) San José. Deze boerderij in de Uco Vallei groeide al snel uit tot een dorp, het latere Atamisque. Atamisque kende door de eeuwen heen verscheidene eigenaars tot het in 2002 gekocht werd door de Fransman John Du Monceau. De grootvader van zijn echtgenote Chantal was wijnboer in Bourgogne en daarom besloten ze om er wijn te maken.

Bodega Atamisque heeft een capaciteit van 500.000 liter en werkt volledig op gravitatie zodat tijdens de vinificatie geen pompen gebruikt worden. Het modernste gereedschap is aanwezig, o.a. een pneumatische Bucher pers, kleine roestvrij stalen tanks en eiken vaten van Franse tonneliers, Taransaud, Demptos, Allier of Nevers.

San José district in Tupungato is een van de beste terroirs in Mendoza. De juiste verhouding tussen zonnige dagen en koude nachten leiden tot een perfecte concentratie van kleur, aroma en zachte tannines in de druiven. De wijngaarden staan op hellingen van de Andes, een interessante combinatie van alluviale bodem met verweerde rots en een zanderige bovenlaag. Water voor irrigatie komt van het smeltwater in de lente en van ondergrondse stromen. De wijngaarden (70ha) liggen op een hoogte van 1300 meter. Hagel tijdens het bloeiseizoen is een grote bedreiging. Daarom zijn alle wijngaarden beschermd met netten.

De Catalpa wijnen zijn volle krachtige wijnen met een mooi evenwicht tussen geconcentreerd fruit en houtrijping.

De druiven komen deels van de eigen wijngaarden en deels van wijngaarden die onder contract staan. De gemiddelde leeftijd is tussen 10 en 50 jaar oud. De opbrengst bedraagt gemiddeld 6 ton per ha. De druiven worden handmatig geoogst en enkel de beste trossen worden gebruikt. Daarna worden ook nog de druiven zelf gesorteerd. De componenten worden apart gevinifieerd. Na zacht persen rusten het sap en de schillen gedurende 4 dagen bij 5°C. De alcoholische gisting gebeurt in roestvrijstalen tanks bij een temperatuur van 25°C die naar het einde toe oploopt tot 28°C en duurt ongeveer 25 dagen. Daarna rusten het sap en de schillen gedurende een tiental dagen. Volledige natuurlijke melkzuurgisting, waarna 60% van de wijn gedurende 12 maanden rijpt in nieuwe Franse eiken vaten (de rest blijft op tank). Na rijping worden de componenten geassembleerd en op fles getrokken.

Techische fiche:

Land Argentinië
Streek Mendoza
Appelatie Uco Valley
Producent Bodega Atamisque
Jaargang 2017
Druiven Cabernet Franc, Malbec, Merlot, Cabernet Sauvignon
Houtrijping 60% rijpt gedurende 12 maanden op Franse eik.
Alcohol Gehalte 14.0%
Restsuiker 2.0g/l
Smaak Vol en Robuust (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Diep schitterend purperrood.
Neus Subtiele florale aroma's (violet) in de aanzet, gevolgd door rood fruit lichtjes vanille.
In de mond Volle aanzet van rood fruit en florale aroma's. In de mond, harmonieus met zachte tonen van vanille.
Afdronk Blijvende afdronk waarin het fruit opnieuw de bovenhand haalt. Prachtig.
Bewaarpotentieel 7 tot 9 jaar/
Serveertemperatuur 16°c
Food Serveer bij haas of ander lopend wild.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet