Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Landskroon Cinsaut/Shiraz

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 7,77
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Landskroon Cinsaut/Shiraz

Product Details

Landskroon (gesticht in 1692) is gelegen in het hart van de Kaapse wijnlanden. De broers Paul en Hugo de Villiers, directe nazaten van de Franse Hugenoten, verbouwen er ongeveer 200ha wijngaarden. Oenoloog, Paul de Villiers, werd in 2000 genomineerd als wijnmaker van het jaar in Zuid-Afrika.

Landskroon is gelegen langs de Zuidwestelijke hellingen van “Paarl Mountain”. De hoogte varieert tussen 140 en 250m. De grond varieert van verweerd graniet tot goed doorlaatbare zandleembodems. In de zomer genieten de wijngaarden van de koele zeebries uit de Atlantische Oceaan. De gemiddelde jaarlijkse regenval is ongeveer 600mm. Tijdens droge zomers worden de wijngaarden geïrrigeerd – 50 tot 100mm.

De wijngaarden zijn tussen 15 en 26 jaar oud. Er staan ongeveer 3000 stokken per hectare en de opbrengst bedraagt gemiddeld 6 ton per ha voor Shiraz en tot 8 ton per ha voor Cinsaut.

De componenten worden afzonderlijk gevinifieerd. De druiven worden geoogst bij 24.5B. Na onttrossen gaan de druiven in open gistingskuipen om te gisten tot het suikerniveau onder de 5B is gedaald. Het sap wordt van de pellen gescheiden en de pellen worden zachtjes geperst. Alle sap wordt samengebracht en gist verder in gesloten tanks. In de tanks zijn eiken staven aangebracht die voor de houttoets zorgen. Assemblage gebeurt 4 maanden na het einde van de gisting. Vooraleer op fles te gaan wordt de wijn gestabiliseerd.

Techische fiche:

Land Zuid-Afrika
Streek Paarl
Appelatie WO Paarl
Producent Landskroon
Jaargang 2016
Druiven Cinsaut (50%), Shiraz (41%), Touriga Nacional (2%), Cabernet Franc (7%)
Houtrijping Franse eiken staven tijdens gisting.
Alcohol Gehalte 14.0%
Restsuiker 3.5g/l
Smaak Krachtig (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Dieprood
Neus Kruidige neus met aroma's van rood fruit
In de mond Een krachtige wijn met veel rood en zwart fruit, een zekere kruidigheid en zachte tannines die ondersteund worden door de eik.
Afdronk Blijvende afdronk.
Bewaarpotentieel 2 tot 4 jaar
Serveertemperatuur 16-18°C
Food Serveer bij gebakken vlees of kipbereidingen
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet