Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Lanzerac Sauvignon Blanc

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 13,15
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Lanzerac Sauvignon Blanc

Product Details

Lanzerac is een grote naam in de Zuid-Afrikaanse (wijn)geschiedenis. Het begon allemaal meer dan 300 jaar geleden toen toenmalig Goeverneur van de Kaap, Simon van der Stel (naar wie Stellenbosch) genoemd is, een domein in de Jonkershoek vallei schonk aan een zekere Isaac Schrijver. Hij begon onmiddellijk met het planten van wijngaarden. In het begin van de twintigste eeuw werd het domein gekocht door Mevrouw English, die het de huidige naam “Lanzerac” gaf. Onder haar leiding werden de eerste wijnen onder eigen naam op de markt gebracht. Na haar dood in 1929 kocht Johannes Tribbelhorn het domein. Hij was een lid van de “Cape Quality Wine Growers Association” en tegen 1936 had hij de modernste kelder van de Kaap. In 1958 kochten de gebroeders Rawdon Lanzerac. Ze vormden het om tot een luxe hotel dat tot in de jaren 1980 bezocht werd door de rijken der aarde, o.a. Bobby Kennedy verbleef er. De merknaam Lanzerac werd echter verkocht aan de “Stellenbosche BoereWijnmakerij” (voorloper van het huidige Distell), die eveneens het bestuur van de wijngaarden overnam. In 1961 bracht SBW de eerste commerciële Pinotage op de markt en in 1969 was er de introductie van Lanzerac Pinotage Rosé.

In de jaren ’80 raakte Lanzerac in verval tot het in 1991 gekocht werd door Christo Wiese. Hij gaf het domein zijn vroegere glorie terug en verkreeg in 2002 eveneens de merknaam voor de wijnen. Een compleet nieuwe kelder met de modernste technologie heeft ondertussen ook de wijnen hun vroegere glorie teruggeven.

Lanzerac heeft 1.92ha wijngaarden beplant met Sauvignon Blanc. De wijngaard is gelegen op een hoogte van 450m en de oriëntatie is zuidelijk. De grond bestaat voornamelijk uit rode klei. Er staan 2222 stokken per ha en de gemiddelde opbrengst bedraagt 5 ton/ha. De ouderdom van de stokken bedraagt gemiddeld 12 jaar.

De druiven worden in de frisse ochtend met de hand geoogst, wat voor een eerste selectie zorgt omdat enkel de goede druiven geplukt worden. Daarna gaat het sap naar roestvrijstalen tank waar het gedurende 14 dagen gist bij 13 tot 15°C. Na gisting blijft de wijn nog een tijd op zijn droesem vooraleer op fles te gaan.

Techische fiche:

Land Zuid-Afrika
Streek Stellenbosch
Appelatie WO Stellenbosch
Producent Lanzerac
Jaargang 2019
Druiven Sauvignon Blanc (100%)
Houtrijping geen
Alcohol Gehalte 13.5%
Restsuiker 2.5g/l
Kurktype Schroefdop
Smaak Droog en Floraal (Wit)
Inhoud 0.750l
Kleur Helder licht geel met groene tonen.
Neus Aroma's van groene peper en rijp exotisch fruit.
In de mond Het typisch grassige ondersteunt het lenige karakter van de sauvignon perfect. Royaal fruit en een strakke zuurheid.
Afdronk Frisse afdronk
Bewaarpotentieel 3 tot 4 jaar
Serveertemperatuur 6-8°C
Food Serveer bij zeevruchten of schelpdieren.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet