Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Montagny 1er Cru

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

Laatste 6

€ 19,25
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Montagny 1er Cru

Product Details

Producent : Albert Bichot : een zes eeuwen oude dynastie.

De vroegste sporen van de familie Bichot dateren van 1214. Vanaf 1350 wortelt ze zich in bourgogne in haar leengoed Chateauneuf en Auxois. Dit is het begin van de dynastie die behoorde tot de adel en de locale elite. Het familiewapen en haar symbool, de hinde, zijn sindsdien ongewijzigd.

In 1831 sticht Bernard Bichot een handelshuis dat zijn naam draagt te Monthelie. Zijn zoon Hypolite volgt hem op en begint met de aankoop van eigen wijngaarden in Volnay. Hij is er van overtuigd dat het bezit van de eigen wijngaard, de essentie is voor kwaliteit, dus ernstig.

Zijn zoon Albert Bichot I geeft op het einde van de 19e eeuw een nieuwe ontwikkeling en uitstraling aan het familiaal bedrijf. Hij vestigt zich definitief in het centrum van Beaune in 1912.

Albert Bichot II, °1900, is één der pioniers van de overzeese handel : Noord-Amerika, Azië, Oceanië. Onvermoeibaar reiziger laat hij zijn wijnen, reeds bekend om hun kwaliteit, proeven aan liefhebbers overal ter wereld. In de tweede helft van de 20e eeuw nemen zijn 4 zonen, Albert, Bernard, Bénigne en Jean-Marc, erfgenamen van de familiale kennis en knowhow, het bedrijf over.

De stijl van het huis wordt steeds maar verfijnder en verleidelijker : getuige de aanwezigheid van deze wijnen op de beste tafels ter wereld.

Het verwerven van eigen wijngaarden blijft de eerste doelstelling. Vier domeinen, die samen 100 Ha vormen, voornamelijk gelegen in de Premier en in de Grand Cru van Chablis, Côtes de Beaune en Côtes de Nuits. Een wijndomein wordt beheerd als een aparte entiteit, met eigen wijnbouw en vinificatie technieken, eigen keldermeester, eigen kelders en verouderingsmethoden, eigen bottelarijen. Hierdoor zijn de wijnen van Albert Bichot gekenmerkt door hun eigen stijl : eerbied voor terroir en vrucht.

Sinds 1996 bestuurt Alberic Bichot het huis en zet de familiale en onafhankelijke traditie voort : streven naar eigenheid en perfectie. Dezelfde filosofie en doelstellingen worden opgelegd aan de partners wijnbouwers.

Bodem : Kalkhoudende klei met mergels afkomstig uit het secundair tijdperk, Lias, Trias – Jura, groeit op steile hellingen, zuid oost georiënteerd op 280 tot 380 m hoogte.

Klimaat : 2009 was een perfect jaar : koel voorjaar met warme dagen in de lente, voldoende regen in de zomer en zeer goede bezonning in september.

De wijnbouw gebeurt door partners, op lange termijn contracten, zoals in de eigen wijngaarden van Albert Bichot en wordt even streng gecontroleerd door de eigen mensen. Deze langdurige samenwerking levert druiven die perfect gezond zijn en de beoogde beperkte rendementen van 50 hl/ha met 6.500 stokken / ha.

De druiven of de most wordt aangebracht bij van de wijnboeren – partners en worden gevinifieerd in eiken vaten afkomstig uit de Forêt de Tronçais, Allier en Vosges. De specifieke opwarming en toasten van de duigen dragen bij tot de aromatische complexiteit eigen aan deze grote terroir. De alcoholische gisting gebeurt op keldertemperatuur door eigen gisten gedurende 6 weken tot 2 maanden. Deze wijn rijpt op traditionele wijze in de honderdjarige kelders gedurende 14 tot 16 maanden in eiken vaten. In die tijdspanne wint hij aan structuur en complexiteit dank zij de batonnage waarbij de moer terug in suspensie wordt gebracht.

Techische fiche:

Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appelatie AOC Montagny 1er Cru
Producent Albert Bichot
Jaargang 2014
Druiven Chardonnay (100%)
Houtrijping 100 % op eiken vaten
Alcohol Gehalte 12.5%
Restsuiker 2g/l
Kurktype Natuur Kurk
Smaak Droog en Vol (Wit)
Inhoud 0.750l
Kleur Zeer heldere goudgele kleur
Neus Tarwebloesems, delicate aroma's van hout, vanille en brioche.
In de mond Rond en fris, nerveus, mineraal met toetsen van appel en amandel
Afdronk Lang en weelderig, aromatisch
Bewaarpotentieel Kan zeer jong gedronken worden, maar heeft een bewaarpotentieel van 5 tot 7 jaar.
Serveertemperatuur 12 - 13 ° C
Food Door zijn frisheid en mineraliteit, ideaal als aperitief met toastjes van gerookte zalm of sushi. Geniet aan tafel van zijn delicatesse met fijne vissoorten, tong, kabeljouw, tarbot, zeevruchten of zelfs gevogelte.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet