Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Paul Hugo White

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 7,24
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Paul Hugo White

Product Details

Landskroon (gesticht in 1692) is gelegen in het hart van de Kaapse wijnlanden. De broers Paul en Hugo de Villiers, directe nazaten van de Franse Hugenoten, verbouwen er ongeveer 200ha wijngaarden. Oenoloog, Paul de Villiers, werd in 2000 genomineerd als wijnmaker van het jaar in Zuid-Afrika.

Landskroon is gelegen langs de Zuidwestelijke hellingen van “Paarl Mountain”. De hoogte varieert tussen 140 en 250m. De grond varieert van verweerd graniet tot goed doorlaatbare zandleembodems. In de zomer genieten de wijngaarden van de koele zeebries uit de Atlantische Oceaan. De gemiddelde jaarlijkse regenval is ongeveer 600mm. Tijdens droge zomers worden de wijngaarden geïrrigeerd – 50 tot 100mm.

De wijngaarden zijn tussen de 5 en 20 jaar oud. Er staan ongeveer 3000 stokken per hectare en de opbrengst bedraagt gemiddeld 5 ton druiven per hectare.

Beide componenten worden apart gevinifieerd. De druiven worden ’s morgens vroeg geoogst bij 23°B, onttrost en gedurende 2 uur is er schilcontact. Na persen rust het sap gedurende een nacht. De onzuiverheden worden van het sap gescheiden en specifieke gisten toegevoegd. De gisting gebeurt in temperatuursgecontroleerde roestvrij stalen tanks bij een temperatuur van 14°C die naar het einde van het proces oploopt to 17°C. Na klaren en stabiliseren worden de beide componenten geassembleerd.

Techische fiche:

Land Zuid-Afrika
Streek Paarl
Appelatie WO Western Cape
Producent Landskroon
Jaargang 2017
Druiven Chenin Blanc (80%), Sauvignon Blanc (20%)
Houtrijping Geen
Alcohol Gehalte 12.5%
Restsuiker 2.5g/l
Kurktype Schroefdop
Smaak Droog en Floraal (Wit)
Inhoud 0.750l
Kleur Licht groengele kleur
Neus Zachte aroma's van rijp wit fruit.
In de mond Discrete molligheid in de aanzet, gevolgd door toetsen van exotisch fruit en eindigend met een frisse aciditeit.
Afdronk Frisse afdronk
Bewaarpotentieel 2 tot 3 jaar
Serveertemperatuur 6-8°C
Food Een wijn voor elke dag - als aperitief of bij salades met zeevruchten.
Awards Best Value Awards 2013
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet