Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Puligny-Montrachet

Product Details

Producent : Albert Bichot : een zes eeuwen oude dynastie.

De vroegste sporen van de familie Bichot dateren van 1214. Vanaf 1350 wortelt ze zich in bourgogne in haar leengoed Chateauneuf en Auxois. Dit is het begin van de dynastie die behoorde tot de adel en de locale elite. Het familiewapen en haar symbool, de hinde, zijn sindsdien ongewijzigd.

In 1831 sticht Bernard Bichot een handelshuis dat zijn naam draagt te Monthelie. Zijn zoon Hypolite volgt hem op en begint met de aankoop van eigen wijngaarden in Volnay. Hij is er van overtuigd dat het bezit van de eigen wijngaard, de essentie is voor kwaliteit, dus ernstig.

Zijn zoon Albert Bichot I geeft op het einde van de 19e eeuw een nieuwe ontwikkeling en uitstraling aan het familiaal bedrijf. Hij vestigt zich definitief in het centrum van Beaune in 1912.

Albert Bichot II, °1900, is één der pioniers van de overzeese handel : Noord-Amerika, Azië, Oceanië. Onvermoeibaar reiziger laat hij zijn wijnen, reeds bekend om hun kwaliteit, proeven aan liefhebbers overal ter wereld. In de tweede helft van de 20e eeuw nemen zijn 4 zonen, Albert, Bernard, Bénigne en Jean-Marc, erfgenamen van de familiale kennis en knowhow, het bedrijf over.

De stijl van het huis wordt steeds maar verfijnder en verleidelijker : getuige de aanwezigheid van deze wijnen op de beste tafels ter wereld.

Het verwerven van eigen wijngaarden blijft de eerste doelstelling. Vier domeinen, die samen 100 Ha vormen, voornamelijk gelegen in de Premier en in de Grand Cru van Chablis, Côtes de Beaune en Côtes de Nuits. Een wijndomein wordt beheerd als een aparte entiteit, met eigen wijnbouw en vinificatie technieken, eigen keldermeester, eigen kelders en verouderingsmethoden, eigen bottelarijen. Hierdoor zijn de wijnen van Albert Bichot gekenmerkt door hun eigen stijl : eerbied voor terroir en vrucht.

Sinds 1996 bestuurt Alberic Bichot het huis en zet de familiale en onafhankelijke traditie voort : streven naar eigenheid en perfectie. Dezelfde filosofie en doelstellingen worden opgelegd aan de partners wijnbouwers.

Bodem : Verweerde gesteenten met kleine keitje die drainerende invloed hebben.

Bezonning : west georiënteerd, geniet ten volle van de avondzon.

Klimaat : een heel voorjaar met voldoende zon in maart, droge lente, vochtige periode tot half juli. Nadien zeer veel zon tot aan de oogst. Warme dagen en koele nachten.

De wijnbouw gebeurt door partners, op lange termijn contracten, zoals in de eigen wijngaarden van Albert Bichot en wordt even streng gecontroleerd door de eigen mensen. Deze langdurige samenwerking levert druiven die perfect gezond zijn en de beoogde beperkte rendementen van 50 hl/ha met 6.500 stokken / ha.

De druiven of de most worden in de eigen kelders gevinifieerd in eiken vaten van 228 l, 35 tot 60% nieuw van verschillende origine, Tronçais, Allier, vosges. De specifieke spanning van de duigen en de ouderdom van de vaten dragen bij tot het bekomen van de aromatische complexiteit die zich manifesteert in deze grote wijn. De alcoholische gisting op keldertemperatuur geschiedt door eigen gistsoorten en duurt 6 weken tot 2 maanden. Nadien volgt de appelmelkzuurgisting in de vaten. De wijn rijpt daarna gedurende 14 tot 16 maanden op eiken vaten. Gedurende deze periode wint hij aan kracht en structuur dankzij de batonnage, het roeren van de moer, de appelmelkzuurgisting en de inbreng van het vat, uitwisseling van olfactieve elementen en oxydo-reductie.

Techische fiche:

Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appelatie AOC Puligny-Montrachet
Producent Albert Bichot
Jaargang 2010
Druiven Chardonnay (100%)
Houtrijping 100 % op eiken vaten
Alcohol Gehalte 13.0%
Restsuiker 2g/l
Kurktype Natuur Kurk
Smaak Droog en Vol (Wit)
Inhoud 0.750l
Kleur Lichtgeel, kristalijn en briljant met gouden weerschijn.
Neus Subtiele aroma's van droge vruchten, amandels, abrikozen en meidoorn.
In de mond Rond en volmondig en sterke structuur, bevestiging van de neus, floraal, harmonisch en zeer evenwichtig
Afdronk Zeer lang en verfrissend.
Bewaarpotentieel Kan jong gedronken worden maar ontwikkelt zich ten volle tussen 3 en 5 jaar.
Serveertemperatuur 12 - 14 ° C
Food Ideaal met zeer fijne vissoorten, schaaldieren, wit vlees en gevogelte in sauzen en sterke kazen.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet