Product Details
De geschiedenis van Cheval Quancard gaat terug tot 1844 toen Pierre Quancard de eerste négociant te Bordeaux werd. Met zijn paard doorkruiste hij de wijngaarden in Bordeaux op zoek naar de beste crus. De twee zonen van Pierre Quancard, Eugene en Jean, zetten de onderneming met dezelfde doortastendheid verder. Zij kopen in 1891 het eerste kasteel van de familie, Château de Terrefort. Later volgt Marcel, zoon van Eugene, zijn vader en oom op. Zijn grote oenologische kennis en veel experimenteren laten hem toe om technologische innovaties in de kelder door te voeren. Dit komt de kwaliteit van de wijnen ten goede en draagt bij aan de uitstraling van de onderneming. In 1948 verwerven ze Château de Bordes en in 1968 Château de Paillet. Met de uitbreiding van de familiale wijngaarden onderscheidt de familie Quancard zich van andere négociants in Bordeaux, het laat toe om de kennis te verfijnen door het werk op het terrein.
Onder leiding van Roland Quancard, zoon van Marcel, besluit de vierde generatie van de familie in 1985 om de naam te wijzigen in Cheval Quancard. Het paard verwijst naar de stamvader die ermee door de wijngaarden reed en wordt het kwaliteitsmerk van de onderneming.
Vandaag staat Roland Quancard nog steeds aan het hoofd van de onderneming, die ondertussen 14 kastelen in Bordeaux bezit. In navolging van de waarden van zijn voorvaderen staat Cheval Quancard voor “alles uit Bordeaux in al zijn diversiteit”.
De AOC Bordeaux Rouge is een zeer belangrijke appellatie in Bordeaux. Met Quancard Réserve zoekt Cheval Quancard de jongere wijnliefhebber. Immers, de moderne presentatie met vermelding van de druiven op het vooretiket is zeer ongewoon voor Bordeaux.
De componenten worden apart gevinifieerd. Gisting gebeurt bij constante temperatuur in roestvrijstalen tanks. Na de gisting wordt de wijn geassembleerd en rijpt gedurende 6 maanden in nieuwe eiken vaten.
Techische fiche:
Land | Frankrijk |
---|---|
Streek | Bordeaux |
Appelatie | AOC Bordeaux |
Producent | Cheval Quancard |
Jaargang | 2012 |
Druiven | Merlot (60%), Cabernet Sauvignon (40%) |
Houtrijping | 9 maanden op nieuwe Franse eiken vaten. |
Alcohol Gehalte | 13.0% |
Restsuiker | 1.5g/l |
Smaak | Krachtig (Rood) |
Inhoud | 0.750l |
Kurktype | Natuur Kurk |
Kleur | Intens robijnrood. |
Neus | Aroma's van rijpe rode en zwarte bessen met tonen van vanille. |
In de mond | Zachte aanzet van braambessen die versterkt in de mond, mooi evenwicht tussen zachte aardse tonen en mooi afgeronde tannines. |
Afdronk | Krachtige afdronk waarin de Cabernet Sauvignon domineert |
Bewaarpotentieel | 3 tot 5 jaar |
Serveertemperatuur | 16-18°C |
Food | Geniet op zichzelf in een moment van ontspanning of serveer bij een smaakvol gerecht of streekkaas. |
Awards | Decanter World Wine Awards : Bronzen Medaille, Challenge International du Vin 2011 : Gouden Medaille |
Ingrediënten/Allergenen | Bevat Sulfiet |