Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Saint-Véran 375ml

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 9,02
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Saint-Véran 375ml

Product Details

Producent : Albert Bichot : een zes eeuwen oude dynastie.

De vroegste sporen van de familie Bichot dateren van 1214. Vanaf 1350 wortelt ze zich in bourgogne in haar leengoed Chateauneuf en Auxois. Dit is het begin van de dynastie die behoorde tot de adel en de locale elite. Het familiewapen en haar symbool, de hinde, zijn sindsdien ongewijzigd.

In 1831 sticht Bernard Bichot een handelshuis dat zijn naam draagt te Monthelie. Zijn zoon Hypolite volgt hem op en begint met de aankoop van eigen wijngaarden in Volnay. Hij is er van overtuigd dat het bezit van de eigen wijngaard, de essentie is voor kwaliteit, dus ernstig.

Zijn zoon Albert Bichot I geeft op het einde van de 19e eeuw een nieuwe ontwikkeling en uitstraling aan het familiaal bedrijf. Hij vestigt zich definitief in het centrum van Beaune in 1912.

Albert Bichot II, °1900, is één der pioniers van de overzeese handel : Noord-Amerika, Azië, Oceanië. Onvermoeibaar reiziger laat hij zijn wijnen, reeds bekend om hun kwaliteit, proeven aan liefhebbers overal ter wereld. In de tweede helft van de 20e eeuw nemen zijn 4 zonen, Albert, Bernard, Bénigne en Jean-Marc, erfgenamen van de familiale kennis en knowhow, het bedrijf over.

De stijl van het huis wordt steeds maar verfijnder en verleidelijker : getuige de aanwezigheid van deze wijnen op de beste tafels ter wereld.

Het verwerven van eigen wijngaarden blijft de eerste doelstelling. Vier domeinen, die samen 100 Ha vormen, voornamelijk gelegen in de Premier en in de Grand Cru van Chablis, Côtes de Beaune en Côtes de Nuits. Een wijndomein wordt beheerd als een aparte entiteit, met eigen wijnbouw en vinificatie technieken, eigen keldermeester, eigen kelders en verouderingsmethoden, eigen bottelarijen. Hierdoor zijn de wijnen van Albert Bichot gekenmerkt door hun eigen stijl : eerbied voor terroir en vrucht.

Sinds 1996 bestuurt Alberic Bichot het huis en zet de familiale en onafhankelijke traditie voort : streven naar eigenheid en perfectie. Dezelfde filosofie en doelstellingen worden opgelegd aan de partners wijnbouwers.

De bodem bestaat vooral uit kalksteen.

De wijnbouw gebeurt door partners, op lange termijn contracten, zoals in de eigen wijngaarden van Albert Bichot en wordt even streng gecontroleerd door de eigen mensen. Deze langdurige samenwerking levert druiven die perfect gezond zijn en de beoogde beperkte rendementen van 50 hl/ha met 6.500 stokken per ha.

Deze wijn is afkomstig van druiven of most aangebracht door de wijnboer-partner. 25% wordt gevinifieerd in eiken vaten en 75% in thermogereguleerde inox tanks om alle facetten van deze appelatie tot hun recht te laten komen. Vinificatie in tanks om de frisheid en florale en fruitige kenmerken van deze chardonnay tot hun waarde te laten komen. Vinificatie in eiken vaten zorgt voor een aromatische ondersteuning, afhankelijk van de oorsprong, de ouderdom der vaten en de opwarming der duigen. De alcoholische gisting duurt 5 à 6 weken op basis van eigen niet aromatische gisten. Elevage gebeurt voornamelijk in tanks om de frisheid en het floraal en fruitig karakter te behouden. Enige toetsen van Franse eik geven de wijn eer zeer versmolten discrete hout ondersteuning.

Techische fiche:

Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appelatie AOC Saint-Véran
Producent Albert Bichot
Jaargang 2017
Druiven Chardonnay (100%)
Houtrijping Geen
Alcohol Gehalte 12.5%
Restsuiker 2 g/l
Kurktype Natuur Kurk
Smaak Droog en Fruitig (Wit)
Inhoud 0.375l
Kleur Stro geel, vol en helder
Neus Eerst een lichte rokerigheid, dan komen de delicate bloemengeuren boven, verse varens, rijpe witte vruchten en toetsje anijs.
In de mond Aangenaam ronde aroma's van citrusvruchten, toetsen van vanille en plamen, mineraal.
Afdronk Zeer weelderig, evenwichtig en gestructureerd, zeer verfrissend.
Bewaarpotentieel Nu drinken of 3 tot 5 jaar bewaren.
Serveertemperatuur 12 ° C
Food Verleidelijk bij witte zeevis, krab of gamba's, schaaldieren in het algemeen, zelfs gebraden gevogelte, blanquette en fijne geitenkaas.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet