Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Serbal Sauvignon Blanc

Product Details

Bodega Atamisque, “La bodega de techo de piedra”, de kelder met het stenen dak. Bodega Atamisque is de enige kelder met een stenen dak. De leistenen komen van de provincie San Juan en verwijzen naar de daken in de Italiaanse en Franse Alpen.

“Uco” was een Indiaans opperhoofd van de Huarpes milcayak stam. Ze waren de eerste en enige inwoners van deze vallei tot de komst van de Inca’s in 1490. De Jezuïeten vestigden zich in Mendoza in 1608 en in 1658 stichtten ze Estancia (boerderij) San José. Deze boerderij in de Uco Vallei groeide al snel uit tot een dorp, het latere Atamisque. Atamisque kende door de eeuwen heen verscheidene eigenaars tot het in 2002 gekocht werd door de Fransman John Du Monceau. De grootvader van zijn echtgenote Chantal was wijnboer in Bourgogne en daarom besloten ze om er wijn te maken.

Bodega Atamisque heeft een capaciteit van 500.000 liter en werkt volledig op gravitatie zodat tijdens de vinificatie geen pompen gebruikt worden. Het modernste gereedschap is aanwezig, o.a. een pneumatische Bucher pers, kleine roestvrij stalen tanks en eiken vaten van Franse tonneliers, Taransaud, Demptos, Allier of Nevers.

San José district in Tupungato is een van de beste terroirs in Mendoza. De juiste verhouding tussen zonnige dagen en koude nachten leiden tot een perfecte concentratie van kleur, aroma en zachte tannines in de druiven. De wijngaarden staan op hellingen van de Andes, een interessante combinatie van alluviale bodem met verweerde rots en een zanderige bovenlaag. Water voor irrigatie komt van het smeltwater in de lente en van ondergrondse stromen. De wijngaarden (70ha) liggen op een hoogte van 1300 meter. Hagel tijdens het bloeiseizoen is een grote bedreiging. Daarom zijn alle wijngaarden beschermd met netten.

Serbal is de instapreeks van Bodega Atamisque. Het zijn wijnen gemaakt op fruit die de typiciteit van de druif goed weergeven.

Alle druiven komen van de eigen wijngaarden – 3.5ha. De opbrengst bedraagt ongeveer 8 ton per ha. De druiven worden handmatig geoogst en enkel de beste trossen worden gebruikt. Na zacht persen rust het sap gedurende 3 dagen bij 5°C. De alcoholische gisting gebeurt in roestvrijstalen tanks bij een temperatuur tussen 13 en 15°C en duurt ongeveer 20 dagen. Volledige melkzuurgisting, waarna de wijn nog 6 maanden rust in tanks alvorens op fles te gaan.

Techische fiche:

Land Argentinië
Streek Mendoza
Appelatie Uco Valley
Producent Bodega Atamisque
Jaargang 2014
Druiven Sauvignon Blanc (100%)
Houtrijping Geen
Alcohol Gehalte 13.5%
Restsuiker 2g/l
Kurktype Natuur Kurk
Smaak Droog en Floraal (Wit)
Inhoud 0.750l
Kleur Licht goudgeel met een groene schijn.
Neus Aroma's van fris citrusfruit en buxus, gevolgd door de typische grassigheid.
In de mond Frisse aanzet met voldoende kracht. Mooie structuur van fraaie zuren grassige componenten.
Afdronk Voldoende lange afdronk.
Bewaarpotentieel 2 tot 3 jaar
Serveertemperatuur 6-8°C
Food Serveer bij schaaldieren zoals geroosterde scampi's, gamba's of langoustines.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet