Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Terramater Altum Shiraz

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 19,95
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Terramater Altum Shiraz

Product Details

De geschiedenis van Terramater begint in 1996 wanneer de drie Canepa zusters besluiten om voor hun goed onderhouden wijngaarden ( in totaal bijna 500ha) een compleet nieuwe wijnkelder te bouwen. De naam Terramater vertelt veel over het bedrijf. Geboren uit uitzonderlijke wijngaarden, tot 70 jaar oud en prachtige olijfboomgaarden, tot 50 jaar oud, produceert Terramater fruit van uitzonderlijke kwaliteit. Terramater is de perfecte combinatie van kwaliteit, technologische innovatie en de zoektocht om het beste uit de wijngaarden te halen, dit alles met een groot respect voor moeder Aarde en de natuur.

Het grote respect voor de natuur blijkt uit verscheidene initiatieven, o. a. een minimaal gebruik van pesticiden door een strenge ziektecontrole in de wijngaarden, alle afval van zowel de wijnproductie als de olijfolie wordt gecomposteerd en herbruikt als meststof of wordt gebruikt voor de productie van biomassa waardoor het verbruik van gas en olie sterk gereduceerd is. Het gebruik van lichtere flessen dringt ook de CO2 uitstoot naar beneden, zowel bij de productie van de flessen als bij het transport naar de consumenten in de ganse wereld.

Ten slotte bezit Terramater meer dan 1000ha onontgonnen land. In 2009 werd een programma opgestart ter bescherming van inheemse vegetatie en diersoorten.

De wijngaarden van Terramater liggen verspreid over drie verschillende valleien, Maipo, Curico en Maule valley.

De Altum reeks bestaat uit volle en elegante wijnen.

De druiven voor de Altum Shiraz komen uit Maipo Vallei van een enkele wijngaard. Deze wijngaard ligt in een oude bedding van de Maipo rivier op een rotsachtige bodem. Koele winden van uit de Stille Oceaan zorgen in de namiddag voor afkoeling wat leidt tot mooie kleurextractie en rijpe tannines. Gecontroleerde irrigatie, lage rendementen door het wegsnijden van jonge druiventrossen (maximaal 1.4kg druiven per stok) en een doordacht snoeien van de wijngaarden zodat de bladeren de druiven schaduw geven tijdens de warme namiddagzon, zorgen voor de gewenste rijpheid en zachte tannines.

Hoge temperaturen tijdens de rijpingsperiode leidden tot een vroege oogst. De druiven zijn gezond, evenwichtig met rijpe tannines.

De druiven worden handmatig geoogst in de vroege ochtend omwille van de koelte. Ze blijven gedurende 5 tot 7 dagen in gesloten gistingskuipen bij een temperatuur van 28°C– speciaal geselecteerde gisten worden toegevoegd. Het sap en de schillen worden 3 keer per dag omgeroerd. Na de eerste gisting rusten het sap en de schillen gedurende 25 dagen om meer extractie te bekomen. Melkzuurgisting vindt plaats in eiken vaten. Daarna rijpt de wijn gedurende 15 maanden in nieuwe Franse eiken vaten. De wijn wordt niet gefilterd en niet koud gestabiliseerd om geen smaak en aroma’s te verliezen. Dit kan tot enig bezinksel in de fles leiden.

Techische fiche:

Land Chili
Streek Maipo Valley
Appelatie DO Isla de Maipo
Producent Terramater
Jaargang 2017
Druiven Shiraz (100%)
Houtrijping 15 maanden op nieuwe Franse eiken vaten.
Alcohol Gehalte 14.0%
Restsuiker 3.5g/l
Smaak Vol en Robuust (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Diep purperrood
Neus Complexe aroma's van braambes, rijp rood fruit, gedroogde pruimen en koffie.
In de mond Mooie structuur, elegant en toch robuust, overvloedige rijpe tannines.
Afdronk Lange zinderende afdronk.
Bewaarpotentieel 8 tot 10 jaar
Serveertemperatuur 16-18°C
Food Serveer bij gebraden lamsbout of everzwijn.
Awards Sakura Awards Double Gold
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet