Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

The Glass Collection Chardonnay

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 12,31
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

The Glass Collection Chardonnay

Product Details

Glenelly, “South African Wine with a French touch”.

Waarom kocht May de Lencquesaing, toenmalig eigenares van Château Pichon-Longueville, Comtesse de Lalande in Pauillac, in 2003 Glenelly? Waarom besloot ze na meer dan 30 jaar in de Franse wijnindustrie om druiven te planten in Zuid-Afrika? Waarom zou een “oudere” dame investeren in een jonge democratie en een nieuw avontuur beginnen?

Omdat ze gelooft in de grond, het micro-klimaat en het potentieel om kwaliteitswijnen te maken in Zuid-Afrika. Omdat ze gelooft in het verderzetten van de Franse traditie in Zuid-Afrika, die reeds meer dan 300jaar aanwezig is. Omdat ze gelooft in dit grootse land en zijn bevolking en omdat ze hoopt dat ze een rol kan spelen in de economische ontwikkeling.

Toen May de Lencquesaing in 2003 Glenelly kocht, was het hoofdzakelijk een fruit boerderij. Ze kocht het domein omwille van de expositie en het terroir. Een bijkomend voordeel was dat er nog geen druivenstokken stonden en er dus geen ziektes aanwezig waren. Een grondige studie van de grond leidde tot het aanplanten van 60ha rode druiven, gespreid over 5 soorten, Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Petit Verdot en Cabernet Franc, 6ha Chardonnay en 5ha olijfbomen. In 2009 werd de gloednieuwe kelder geïnaugureerd. Gedeeltelijk uitgegraven in de rotsen, over 4 verdiepingen is het een toonbeeld van moderne technieken (gravitatie) en ecologisch bewustzijn. Zo wordt bijvoorbeeld al het gebruikte water gerecycleerd, wordt het afval van de druiven, schillen, pitten en stengels, gecomposteerd.

The Glass Collection verwijst naar de impressionante collectie glazen van May de Lencquesaing.

Koele omstandigheden tijdens het vormen van de bessen zorgde voor losse trossen. De druiven zijn kleiner dan normaal. December was warm en droog.

De druiven worden manueel geoogst. De gisting gebeurde in roestvrijstalen tanks, op twee verschillende temperaturen, nl 13 en 18°C. Na de gisting blijft de wijn enkele maanden op de droesem om meer diepgang te bekomen. Na klaren en stabilisatie gaat de wijn op fles. De wijn ondergaat geen melkzuurgisting.

Techische fiche:

Land Zuid-Afrika
Streek Stellenbosch
Appelatie WO Stellenbosch
Producent Glenelly Estate
Jaargang 2019
Druiven Chardonnay (100%)
Houtrijping Geen
Alcohol Gehalte 13.0%
Restsuiker 2g/l
Kurktype Schroefdop
Smaak Droog en Fruitig (Wit)
Inhoud 0.750l
Kleur Helder, licht goudgeel met groene hint.
Neus Zuiver, open en rijp. Tonen van citrusvruchten en perzik.
In de mond Een subtiele frisheid kenmerkt de aanzet. Het geheel is mals en filmend, maar evenwichtig.
Afdronk Afdronk van mooi wit, sappig, rijp fruit.
Bewaarpotentieel 2 tot 4 jaar
Serveertemperatuur 6-8°C
Food Serveer bij vispannetjes en schaaldieren.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet