Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 12 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 6 Flessen kopen = 5% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 2% Korting !

Landskroon Cabernet Sauvignon

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 11,25
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Landskroon Cabernet Sauvignon

Product Details

Landskroon (gesticht in 1692) is gelegen in het hart van de Kaapse wijnlanden. De broers Paul en Hugo de Villiers, directe nazaten van de Franse Hugenoten, verbouwen er ongeveer 200ha wijngaarden. Oenoloog, Paul de Villiers, werd in 2000 genomineerd als wijnmaker van het jaar in Zuid-Afrika.

Landskroon is gelegen langs de Zuidwestelijke hellingen van “Paarl Mountain”. De hoogte varieert tussen 140 en 250m. De grond varieert van verweerd graniet tot goed doorlaatbare zandleembodems. In de zomer genieten de wijngaarden van de koele zeebries uit de Atlantische Oceaan. De gemiddelde jaarlijkse regenval is ongeveer 600mm. Tijdens droge zomers worden de wijngaarden geïrrigeerd – 50 tot 100mm.

De wijngaarden zijn tussen 10 en 27 jaar oud. Er staan ongeveer 3000 stokken per hectare en de opbrengst bedraagt gemiddeld 5 tot 7 ton per ha.

De druiven worden geoogst bij 25B. Na ontrossen gaan de druiven in open en gesloten gistingskuipen. De temperatuur wordt constant gehouden tussen 25 en 28°C en regelmatig worden sap en schillen geroerd om een optimale smaak - en kleurextractie te bekomen. Nadat het suikerniveau onder de 5B is gedaald, wordt het sap wordt van de schillen gescheiden en de schillen worden zachtjes geperst. Alle sap wordt samengebracht en gist verder in gesloten tanks. Na de melkzuurgisting gaat de wijn in kleine houten vaten van 225liter voor verdere veroudering gedurende 12 maanden. 2% van de vaten is nieuw, de rest, 2e, 3e en 4e gebruik. Vooraleer op fles te gaan wordt de wijn gestabiliseerd.

Techische fiche:

Land Zuid-Afrika
Streek Paarl
Appelatie WO Paarl
Producent Landskroon
Jaargang 2020
Druiven Cabernet Sauvignon (100%)
Houtrijping 12 maanden op kleine Franse eiken vaten, hoofdzakelijk tweede en derde gebruik.
Alcohol Gehalte 14.0%
Restsuiker 3g/l
Smaak Krachtig (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Diep donkerrood
Neus Krachtige aroma's van rood fruit en groene peper.
In de mond Een krachtige wijn met harmonieuze smaak van rood fruit en cederhout. Volle tannines in mooi evenwicht met de eik.
Afdronk Krachtige en lange afdronk
Bewaarpotentieel 5 tot 7 jaar
Serveertemperatuur 16-18°C
Food Serveer bij rood vlees
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet