Product Details
Landskroon (gesticht in 1692) is gelegen in het hart van de Kaapse wijnlanden. De broers Paul en Hugo de Villiers, directe nazaten van de Franse Hugenoten, verbouwen er ongeveer 200ha wijngaarden. Oenoloog, Paul de Villiers, werd in 2000 genomineerd als wijnmaker van het jaar in Zuid-Afrika.
Landskroon is gelegen langs de Zuidwestelijke hellingen van “Paarl Mountain”. De hoogte varieert tussen 140 en 250m. De grond varieert van verweerd graniet tot goed doorlaatbare zandleembodems. In de zomer genieten de wijngaarden van de koele zeebries uit de Atlantische Oceaan. De gemiddelde jaarlijkse regenval is ongeveer 600mm. Tijdens droge zomers worden de wijngaarden geïrrigeerd – 50 tot 100mm.
De wijngaarden zijn tussen 11 en 15 jaar oud. Er staan ongeveer 3000 stokken per hectare en de opbrengst bedraagt gemiddeld 5 tot 6 ton per ha.
De druiven worden geoogst bij 25.7B. Na ontrossen gaan de druiven in open en gesloten gistingskuipen. De temperatuur wordt constant gehouden tussen 25 en 28°C en regelmatig worden sap en schillen geroerd om een optimale smaak - en kleurextractie te bekomen. Nadat het suikerniveau onder de 11.2B is gedaald, wordt het sap wordt van de schillen gescheiden en de schillen worden zachtjes geperst. De wijn wordt nu versterkt tot ongeveer 18.5% alc. door toevoeging van verouderde gedistilleerde druivenalcohol. Na 2 weken wordt de wijn op vat gepompt voor een verdere veroudering gedurende 25 maanden in oude Franse eiken vaten.
Techische fiche:
Land | Zuid-Afrika |
---|---|
Streek | Paarl |
Appelatie | WO Paarl |
Producent | Landskroon |
Jaargang | 2019 |
Druiven | Tinta Barocca (50%), Tinta Amarella (20%), Souzao (20%), Touriga Nacional (10%) |
Houtrijping | 25 maanden op oude Franse eiken vaten |
Alcohol Gehalte | 18.0% |
Restsuiker | 110g/l |
Kurktype | Natuur Kurk |
Smaak | Zoet (Rood) |
Inhoud | 0.750l |
Kleur | Diep Purperrood |
Neus | Mooie aroma's van kruidige zwarte pruimen en tabak. |
In de mond | Volle en rijke versterkte rode wijn, geconcentreerde smaken van rode druiven en frambozen. |
Afdronk | Mooie afdronk met een verrassend frisse aciditeit. |
Bewaarpotentieel | 5 tot 10 jaar |
Serveertemperatuur | 16-18°C |
Food | Serveer als aperitief of na de maaltijd bij oude kazen. |
Ingrediënten/Allergenen | Bevat Sulfiet |