Product Details
Landskroon (gesticht in 1692) is gelegen in het hart van de Kaapse wijnlanden. De broers Paul en Hugo de Villiers, directe nazaten van de Franse Hugenoten, verbouwen er ongeveer 200ha wijngaarden. Oenoloog, Paul de Villiers, werd in 2000 genomineerd als wijnmaker van het jaar in Zuid-Afrika.
Landskroon is gelegen langs de Zuidwestelijke hellingen van “Paarl Mountain”. De hoogte varieert tussen 140 en 250m. De grond varieert van verweerd graniet tot goed doorlaatbare zandleembodems. In de zomer genieten de wijngaarden van de koele zeebries uit de Atlantische Oceaan. De gemiddelde jaarlijkse regenval is ongeveer 600mm. Tijdens droge zomers worden de wijngaarden geïrrigeerd – 50 tot 100mm.
De wijngaarden zijn tussen 9 en 18 jaar oud. Er staan ongeveer 3000 stokken per hectare en de opbrengst bedraagt gemiddeld 6 tot 8 ton per ha.
De druiven worden geoogst bij 24.5B. Na ontrossen gaan de druiven in open en gesloten gistingskuipen. De temperatuur wordt constant gehouden tussen 25 en 28°C en regelmatig worden sap en schillen geroerd om een optimale smaak - en kleurextractie te bekomen. Nadat het suikerniveau onder de 5B is gedaald, wordt het sap wordt van de schillen gescheiden en de schillen worden zachtjes geperst. Alle sap wordt samengebracht en gist verder in gesloten tanks. Na de melkzuurgisting gaat de wijn in kleine houten vaten van 225liter voor verdere verourdering. Vooraleer op fles te gaan wordt de wijn gestabiliseerd.
Techische fiche:
Land | Zuid-Afrika |
---|---|
Streek | Paarl |
Appelatie | WO Paarl |
Producent | Landskroon |
Jaargang | 2020 |
Druiven | Shiraz (100%) |
Houtrijping | 12 maanden op kleine Amerikaanse eiken vaten - tweede en derde gebruik. |
Alcohol Gehalte | 14.0% |
Restsuiker | 3g/l |
Smaak | Krachtig (Rood) |
Inhoud | 0.750l |
Kurktype | Natuur Kurk |
Kleur | Diepe purperrood |
Neus | Kruidige neus met toetsen van zwarte chocolade. |
In de mond | Een krachtige wijn met kruidige smaken van o.a. kaneel en licht geroosterd hout. |
Afdronk | Lange afdronk |
Bewaarpotentieel | 5 tot 7 jaar |
Serveertemperatuur | 16-18°C |
Food | Serveer bij ossestaart of lam. |
Ingrediënten/Allergenen | Bevat Sulfiet |