Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 12 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 6 Flessen kopen = 5% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 2% Korting !

Vina Sastre Regina Vides

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 78,50
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Vina Sastre Regina Vides

Product Details

In het begin van de jaren 1950 produceerde Severiano Sastre zijn eerste wijnen in de ondergrondse kelders van La Horra. Zijn kleine winsten investeerde hij opnieuw in de aanplanting van nieuwe wijngaarden. In 1957 richtte hij samen met een aantal collega’s de cooperatieve kelder “Virgen de la Asuncion” op. De Zoon van Severiano, Rafael, droomde ervan om zijn eigen wijn te produceren. In 1992 realizeerde hij deze droom, samen met zijn zoons Pedro en Jesus.

De visie en de doelstellingen zijn sedert het begin onveranderd gebleven. Het succes van de wijnen is er dankzij een uiterste zorg voor de 45ha wijngaarden die allemaal minstens 50 jaar oud zijn.

Ondanks het succes van de wijnen, is de weg voor de familie Sastre niet altijd eenvoudig geweest. In 1998, amper zes jaar na de start van zijn project stierf Rafael Sastre. Nog geen vier jaar later stierf Pedro in een tragisch auto ongeval. Jesus, samen met de weduwe van Pedro, en Eugenio, een goede vriend van de familie, werken samen hard om de dromen van de familie te realizeren.

De filosofie van Vina Sastre is duidelijk : “Creëer een kleine productie met een uiterste zorg.” Het bewerken van de wijngaarden is sinds het begin ecologisch geweest vanuit het idee dat kwaliteit van de grond en de eigenheid van elke druivenstok in de wijn voorkomt. Het ganse proces is natuurlijk – er wordt geen minerale bemesting gebruikt, noch enige anorganische pesticiden of chemische producten.

Ribera del Duero heeft specifieke klimatologische omstandigheden die vitaal zijn voor de ontwikkeling van de wijngaarden en het rijpen van het fruit. Het is een continentaal klimaat met temperaturen die in de zomer 40°C bereiken en in de winter dalen tot -15°C. De wijngaarden van Sastre liggen in het midden van de het oorsprongsgebied. In het noorden worden ze door een grote plantage van dennebomen beschermd tegen de typische harde winden. Dit zorgt voor een microklimaat. De grond bestaat voornamelijk uit kalk, klei en zand.

De druiven van Regina Vides komen van een heel kleine wijngaard, langs de Duero rivier, gelegen op een hoogte van 800m. De stokken zijn tussen 60 en 90 jaar oud en geven kleine rendementen maar zeer geconcentreerd fruit.

De druiven worden manueel geoogst wat een zeer zorgvuldige selectie toelaat. Bij aankomst in de kelder worden ze ontrost en zachtjes geperst, waarna sap en schillen de alcoholische gisting en verdere rijping ondergaan. Na verwijderen van de schillen rust de wijn verder tot hij zijn melkzuurgisting ondergaat. Tenslotte rijpt de wijn gedurende minstens 18 maanden op nieuwe Franse eiken vaten (225l).

Techische fiche:

Land Spanje
Streek Ribera del Duero
Appelatie DO Ribera del Duero
Producent Vina Sastre
Jaargang 2018
Druiven Tempranillo (100%)
Houtrijping 18 maanden in Nieuwe Franse eiken vaten.
Alcohol Gehalte 15.0%
Restsuiker 1.5g/l
Smaak Vol en Robuust (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Diep intens kersenrood.
Neus Intense complexe aroma's. De ouderdom van de wijnranken komt tot uiting in tonen van pruimen, geroosterde koffie en kruiden (kaneel, peper).
In de mond Krachtige, rijke en complexe smaken van fruit en cacao. Rond maar toch elegant. Fijne tannines versmolten met het hout en het fruit.
Afdronk Uitzonderlijk lange afdronk.
Bewaarpotentieel 12 tot 15 jaar
Serveertemperatuur 16-18°C
Food Een hele grote wijn om te genieten op uitzonderlijke momenten.
Awards Wine Enthusiast : 98/100!
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet