Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Kanonkop Kadette Pinotage

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 13,95
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Kanonkop Kadette Pinotage

Product Details

Dit beroemde domein bevindt zich in Stellenbosch, op de flanken van de Simonsberg. De wijngaarden hebben een zuid-oostelijke oriëntatie en genieten van de koele invloed van de winden die vanuit Antarctica komen.

Kanonkop betekent heuvel met een kanon. In de periode van de eerste kolonisten stond er op de heuvel, vanwaar men de schepen kon zien aankomen in Kaapstad, een kanon. Men schoot met dit kanon om de lokale boeren te waarschuwen dat er een schip aankwam zodat ze naar de haven konden gaan om hun groenten en fruit te verkopen.

Het domein beslaat 100ha wijngaard, enkel rode druiven, Pinotage, Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc. In 1949 was Kanonkop de eerste producent die op grote schaal Pinotage geplant heeft. Deze hybride druivensoort is het gevolg van een kruisbestuiving van een mannelijke Pinot Noir met een vrouwelijke cinsaut.

Kanonkop behoort zonder twijfel tot de allerbeste rode wijnproducenten in Zuid-Afrika. Internationaal beschouwt men Kanonkop als het equivalent van de Premier Grand Cru Classé in Bordeaux. Ten bewijze de veelvuldige successen op de International Wine and Spirit Competition met o.a. :

2 x Robert Mondavi Trophy for International Winemaker of the Year

4 x Pichon Longueville Comtesse de Lalande Trophy for best blended red wine.

4 x Perold Trophy for best Pinotage

2 x Dave Hughes Trophy for Best South African Producer.

De wijngaarden van Kanonkop liggen op de Simonsberg. Meer en meer wordt de Simonsberg aanzien als de beste terroir van de streek van Stellenbosch.

Kadette is de tweede wijn van Kanonkop. De naam is een knipoog naar de bekendere “Cadet” van Mouton Rothschild uit Frankrijk. Oorspronkelijk werd Kadette gemaakt van de jonge stokken die de kwaliteit niet leverden om in de grote cuvées te gaan, maar door het succes wegens de grote kwaliteit en de aanvaardbare prijs is Kadette een eigen leven gaan leiden. Vandaag produceert Kanonkop een 700.000 flessen Kadette per jaar. Kadette Pinotage is de jongste uitbreiding van het Kadette gama, dat nu 3 wijnen beslaat, nl. een Cape Blend, de oorspronkelijke Kadette, een Pinotage Rosé en nu dus een rode Pinotage.

De bodem bestaat hoofdzakelijk uit verweerd graniet en leisteen. De leeftijd van de druivenstokken varieert van 5 tot 30 jaar. De opbrengst bedraagt gemiddeld 7.0 ton druiven per ha.

De druiven worden bij optimale rijpheid geoogst. Ze blijven gedurende 3 en een halve dag bij 29°C in open gistingskuipen. Om de twee uur worden de schillen en het sap manueel omgeroerd. Na melkzuurgisting ligt de wijn gedurende 12 maanden in kleine Franse eiken vaten, tweede, derde en vierde gebruik. Daarna wordt de wijn op fles getrokken.

Techische fiche:

Land Zuid-Afrika
Streek Stellenbosch
Appelatie WO Stellenbosch
Producent Kanonkop
Jaargang 2018
Druiven 100% Pinotage
Houtrijping 12 maanden op kleine Franse eiken vaten, 2e, 3e en 4e gebruik.
Alcohol Gehalte 14.5%
Restsuiker 2.0g/l
Smaak Krachtig (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Helder robijnrode kleur.
Neus Elegante aroma's van rood fruit, pruimen en specerijen.
In de mond Krachtige aanzet, vol in de mond, mooi evenwicht tussen het fruit en de vanille van het hout - zachte tannines.
Afdronk Lange blijvende afdronk met een lichte kruidigheid.
Bewaarpotentieel 5 tot 7 jaar
Serveertemperatuur 16°C
Food Serveer bij gekruide oosterse gerechten, o.a. curry,... of bij wildbereidingen.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet