Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Kanonkop Pinotage Magnum

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 65,00
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Kanonkop Pinotage Magnum

Product Details

Dit beroemde domein bevindt zich in Stellenbosch, op de flanken van de Simonsberg. De wijngaarden hebben een zuid-oostelijke oriëntatie en genieten van de koele invloed van de winden die vanuit Antarctica komen.

Kanonkop betekent heuvel met een kanon. In de periode van de eerste kolonisten stond er op de heuvel, vanwaar men de schepen kon zien aankomen in Kaapstad, een kanon. Men schoot met dit kanon om de lokale boeren te waarschuwen dat er een schip aankwam zodat ze naar de haven konden gaan om hun groenten en fruit te verkopen.

Het domein beslaat 100ha wijngaard, enkel rode druiven, Pinotage, Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc. In 1949 was Kanonkop de eerste producent die op grote schaal Pinotage geplant heeft. Deze hybride druivensoort is het gevolg van een kruisbestuiving van een mannelijke Pinot Noir met een vrouwelijke cinsaut.

Kanonkop behoort zonder twijfel tot de allerbeste rode wijnproducenten in Zuid-Afrika. Internationaal beschouwt men Kanonkop als het equivalent van de Premier Grand Cru Classé in Bordeaux. Ten bewijze de veelvuldige successen op de International Wine and Spirit Competition met o.a. :

2 x Robert Mondavi Trophy for International Winemaker of the Year

4 x Pichon Longueville Comtesse de Lalande Trophy for best blended red wine.

4 x Perold Trophy for best Pinotage

2 x Dave Hughes Trophy for Best South African Producer.

De wijngaarden van Kanonkop liggen op de Simonsberg. Meer en meer wordt de Simonsberg aanzien als de beste terroir van de streek van Stellenbosch.

De pinotage van Kanonkop behoort jaarlijks tot de beste pinotages van Zuid-Afrika.

De bodem bestaat hoofdzakelijk uit verweerd graniet en leisteen. De leeftijd van de druivenstokken loopt tot 58 jaar en ze zijn gesnoeid als “bushvine”. De opbrengst is 4.0 ton druiven of 2600 liter wijn per ha.

De druiven worden bij optimale rijpheid geoogst. Ze blijven gedurende 3 dagen bij 28°C in open gistingskuipen. Om de twee uur worden de schillen en het sap manueel omgeroerd. Na melkzuurgisting ligt de wijn gedurende 15 maanden in kleine Franse eiken vaten, 75% nieuw en 25% tweede gebruik (Nevers – 225l). Hij rijpt nog minstens 6 maanden op fles vooraleer de kelder te verlaten.

Techische fiche:

Land Zuid-Afrika
Streek Stellenbosch
Appelatie Simonsberg
Producent Kanonkop
Jaargang 2015
Druiven 100% Pinotage
Houtrijping 15 maanden houtrijping in kleine Franse eiken vaten, 75% nieuwe vaten, 25% tweede gebruik.
Alcohol Gehalte 14.5%
Restsuiker 2g/l
Smaak Vol en Robuust (Rood)
Inhoud 1.500l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Diep donker rood
Neus Aroma's van rood fruit en mooi versmolten hout, met wat aardse tonen.
In de mond Volle robuuste rode wijn met een mooi evenwicht tussen enerzijds krachtige van het hout en de zachtere tannines van het fruit.
Afdronk Lange blijvende afdronk met veel elegantie
Bewaarpotentieel Minimum 10 jaar/
Serveertemperatuur 16-18°C
Food Serveer bij rood vlees of kruidige Aziatische gerechten
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet