Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Lanzerac Mrs.English Chardonnay

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 28,15
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Lanzerac Mrs.English Chardonnay

Product Details

Lanzerac is een grote naam in de Zuid-Afrikaanse (wijn)geschiedenis. Het begon allemaal meer dan 300 jaar geleden toen toenmalig Goeverneur van de Kaap, Simon van der Stel (naar wie Stellenbosch) genoemd is, een domein in de Jonkershoek vallei schonk aan een zekere Isaac Schrijver. Hij begon onmiddellijk met het planten van wijngaarden. In het begin van de twintigste eeuw werd het domein gekocht door Mevrouw English, die het de huidige naam “Lanzerac” gaf. Onder haar leiding werden de eerste wijnen onder eigen naam op de markt gebracht. Na haar dood in 1929 kocht Johannes Tribbelhorn het domein. Hij was een lid van de “Cape Quality Wine Growers Association” en tegen 1936 had hij de modernste kelder van de Kaap. In 1958 kochten de gebroeders Rawdon Lanzerac. Ze vormden het om tot een luxe hotel dat tot in de jaren 1980 bezocht werd door de rijken der aarde, o.a. Bobby Kennedy verbleef er. De merknaam Lanzerac werd echter verkocht aan de “Stellenbosche BoereWijnmakerij” (voorloper van het huidige Distell), die eveneens het bestuur van de wijngaarden overnam. In 1961 bracht SBW de eerste commerciële Pinotage op de markt en in 1969 was er de introductie van Lanzerac Pinotage Rosé.

In de jaren ’80 raakte Lanzerac in verval tot het in 1991 gekocht werd door Christo Wiese. Hij gaf het domein zijn vroegere glorie terug en verkreeg in 2002 eveneens de merknaam voor de wijnen. Een compleet nieuwe kelder met de modernste technologie heeft ondertussen ook de wijnen hun vroegere glorie teruggeven.

Lanzerac heeft 5.44ha wijngaarden beplant met chardonnay. De chardonnay voor Mrs. English komt van een enkele blok van 0.78ha, gelegen op een hoogte van 375m en de oriëntatie is zuidelijk. De grond bestaat voornamelijk uit klei en zandsteen. De ouderdom van de stokken bedraagt 21 jaar.

De druiven worden met de hand geoogst, wat voor een eerste selectie zorgt omdat enkel de goede druiven geplukt worden. De volledige trossen worden geperst om een duidelijk fruit karakter te bekomen. Na persen rust het sap gedurende 48 uur waarna de gisting in eiken vaten gebeurt. Na gisting rijpt de wijn nog 8 maanden op zijn droesem en veroudert daarna uiteindelijk nog 11 maanden op kleine Franse eiken vaten.

De naam Mrs. English komt van een voormalige eigenares die de eerste Lanzerac wijnen op de markt bracht.

Techische fiche:

Land Zuid-Afrika
Streek Stellenbosch
Appelatie WO Stellenbosch
Producent Lanzerac
Jaargang 2016
Druiven Chardonnay (100%)
Houtrijping 11 maanden in kleine Franse eiken vaten.
Alcohol Gehalte 14.0%
Restsuiker 4.1g/l
Kurktype Natuur Kurk
Smaak Droog en Vol (Wit)
Inhoud 0.750l
Kleur Helder goudgeel.
Neus Aroma's van exotisch fruit met een lichte vanille toets
In de mond Volle krachtige aanzet, goede mondvulling met veel structuur en frisse zuren.
Afdronk Blijvende afdronk.
Bewaarpotentieel 5 tot 7 jaar
Serveertemperatuur 6-8°C
Food Serveer bij mooie visgerechten.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet