Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 12 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 6 Flessen kopen = 5% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 2% Korting !

Atamisque Chardonnay

Product Details

Bodega Atamisque, “La bodega de techo de piedra”, de kelder met het stenen dak. Bodega Atamisque is de enige kelder met een stenen dak. De leistenen komen van de provincie San Juan en verwijzen naar de daken in de Italiaanse en Franse Alpen.

“Uco” was een Indiaans opperhoofd van de Huarpes milcayak stam. Ze waren de eerste en enige inwoners van deze vallei tot de komst van de Inca’s in 1490. De Jezuïeten vestigden zich in Mendoza in 1608 en in 1658 stichtten ze Estancia (boerderij) San José. Deze boerderij in de Uco Vallei groeide al snel uit tot een dorp, het latere Atamisque. Atamisque kende door de eeuwen heen verscheidene eigenaars tot het in 2002 gekocht werd door de Fransman John Du Monceau. De grootvader van zijn echtgenote Chantal was wijnboer in Bourgogne en daarom besloten ze om er wijn te maken.

Bodega Atamisque heeft een capaciteit van 500.000 liter en werkt volledig op gravitatie zodat tijdens de vinificatie geen pompen gebruikt worden. Het modernste gereedschap is aanwezig, o.a. een pneumatische Bucher pers, kleine roestvrij stalen tanks en eiken vaten van Franse tonneliers, Taransaud, Demptos, Allier of Nevers.

San José district in Tupungato is een van de beste terroirs in Mendoza. De juiste verhouding tussen zonnige dagen en koude nachten leiden tot een perfecte concentratie van kleur, aroma en zachte tannines in de druiven. De wijngaarden staan op hellingen van de Andes, een interessante combinatie van alluviale bodem met verweerde rots en een zanderige bovenlaag. Water voor irrigatie komt van het smeltwater in de lente en van ondergrondse stromen. De wijngaarden (70ha) liggen op een hoogte van 1300 meter. Hagel tijdens het bloeiseizoen is een grote bedreiging. Daarom zijn alle wijngaarden beschermd met netten.

Atamisque is de topreeks, het zijn volle robuuste wijnen met een groot bewaarpotentieel.

De druiven komen niet van de eigen wijngaarden omdat ze nog te jong zijn. Ze komen van wijngaarden met een ouderdom van 25 jaar. De opbrengst bedraagt gemiddeld 5 ton per ha. De druiven worden handmatig geoogst en enkel de beste trossen worden gebruikt. Daarna worden ook nog de druiven zelf gesorteerd. Na persen gist het sap gedurende 30 dagen in nieuwe Franse eiken vaten. Volledige natuurlijke melkzuurgisting in eiken vaten, waarna de wijn gedurende 12maanden rijpt in nieuwe Franse eiken vaten (Taransaud). Na rijping gaat de wijn op fles.

Techische fiche:

Land Argentinië
Streek Mendoza
Appelatie Uco Valley
Producent Bodega Atamisque
Jaargang 2019
Druiven Chardonnay (100%)
Houtrijping 12 maanden op nieuwe Franse eiken vaten.
Alcohol Gehalte 14.5%
Restsuiker 1.1g/l
Kurktype Natuur Kurk
Smaak Droog en Vol (Wit)
Inhoud 0.750l
Kleur Intens goudgeel.
Neus Aroma's van wit fruit (appel en banaan).
In de mond Volle aanzet, citrische tonen in de mond, gevolgd door toetsen van vanille en honing. Harmonieus en evenwichtig.
Afdronk Lange blijvende en smaakvolle afdronk.
Bewaarpotentieel 5 tot 7 jaar.
Serveertemperatuur 8°C
Food Serveer bij edele visgerechten zoals tarbot met mousseline saus of staartvis met safraansaus, of bij smaakvolle kazen.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet