Product Details
Domaine du Chenoy werd in 2001 aangekocht door Dhr. Philippe Grafé. De Heer Grafé had er een jarenlange loopbaan opzitten als wijnhandelaar en op pensioen, besloot hij om zelf wijnen te verbouwen.
De doelstelling van Domaine du Chenoy is om met nieuwe druivensoorten, goedgekeurd als Vitis Vinifera in 1996, in België, op regelmatige basis en met een minimaal gebruik van fytofarmaceutische producten, witte en vooral rode kwaliteitswijnen te verbouwen. In dat opzicht is er specifiek naar deze nieuwe, vaak totaal onbekende, druivensoorten gezocht.
In april 2003 werd gestart met het planten van 3 ha witte druivensoorten (Bronner, Merzling, Helios, Johanniter en Solaris) en 3 ha rode druiven (Regent). In 2004 worden nog eens 2 ha rode druiven aangeplant (Pinotin – nieuwe Zwitserse druif met als basis Pinot Noir) en een kwart hectare Muscat Bleu (Tafeldruif die resistent is tegen schimmels). In 2005 worden de laatste 2 ha aangeplant met Rondo (rode druif van Tsjechische oorsprong) en Cabertin (Zwitserse experimentele druif met als basis Cabernet Franc).
De ondergrond is rotsachtig en bestaat uit hoofdzakelijk zandsteen, die slechts 50cm van de oppervlakte ligt. De wijngaarden zijn allemaal zuidelijk georiënteerd. Een grote haag aan de noordkant dient de wijngaarden extra te beschermen.
Butte aux Lièvres is een assemblage van Regent en Rondo.
Techische fiche:
Land | België |
---|---|
Streek | Haspengouw |
Appelatie | AOC Côtes de Sambre et Meuse |
Producent | Domaine du Chenoy |
Jaargang | 2009 |
Druiven | Regent (70%), Rondo (30%) |
Houtrijping | Geen |
Alcohol Gehalte | 12.0% |
Restsuiker | 2g/l |
Smaak | Rond en Soepel (Rood) |
Inhoud | 0.750l |
Kurktype | Natuur Kurk |
Kleur | Intens helder rood. |
Neus | Aroma's van pioen, leder, zoethout en kaneel. |
In de mond | Veel fruit in de aanzet, gevolgd door zachte tannines. |
Afdronk | Lange blijvende afdronk. |
Bewaarpotentieel | 5 tot 7 jaar |
Serveertemperatuur | 16°C |
Food | Serveer bij rood vlees, pasta of harde kazen. |
Awards | Seal of Approval - AWC Vienna 2012 |
Ingrediënten/Allergenen | Bevat Sulfiet |