Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 12 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 6 Flessen kopen = 5% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 2% Korting !

Chablis - 375ml

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 13,95
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Chablis - 375ml

Product Details

Producent : Albert Bichot : een zes eeuwen oude dynastie.

De vroegste sporen van de familie Bichot dateren van 1214. Vanaf 1350 wortelt ze zich in bourgogne in haar leengoed Chateauneuf en Auxois. Dit is het begin van de dynastie die behoorde tot de adel en de locale elite. Het familiewapen en haar symbool, de hinde, zijn sindsdien ongewijzigd.

In 1831 sticht Bernard Bichot een handelshuis dat zijn naam draagt te Monthelie. Zijn zoon Hypolite volgt hem op en begint met de aankoop van eigen wijngaarden in Volnay. Hij is er van overtuigd dat het bezit van de eigen wijngaard, de essentie is voor kwaliteit, dus ernstig.

Zijn zoon Albert Bichot I geeft op het einde van de 19e eeuw een nieuwe ontwikkeling en uitstraling aan het familiaal bedrijf. Hij vestigt zich definitief in het centrum van Beaune in 1912.

Albert Bichot II, °1900, is één der pioniers van de overzeese handel : Noord-Amerika, Azië, Oceanië. Onvermoeibaar reiziger laat hij zijn wijnen, reeds bekend om hun kwaliteit, proeven aan liefhebbers overal ter wereld. In de tweede helft van de 20e eeuw nemen zijn 4 zonen, Albert, Bernard, Bénigne en Jean-Marc, erfgenamen van de familiale kennis en knowhow, het bedrijf over.

De stijl van het huis wordt steeds maar verfijnder en verleidelijker : getuige de aanwezigheid van deze wijnen op de beste tafels ter wereld.

Het verwerven van eigen wijngaarden blijft de eerste doelstelling. Vier domeinen, die samen 100 Ha vormen, voornamelijk gelegen in de Premier en in de Grand Cru van Chablis, Côtes de Beaune en Côtes de Nuits. Een wijndomein wordt beheerd als een aparte entiteit, met eigen wijnbouw en vinificatie technieken, eigen keldermeester, eigen kelders en verouderingsmethoden, eigen bottelarijen. Hierdoor zijn de wijnen van Albert Bichot gekenmerkt door hun eigen stijl : eerbied voor terroir en vrucht.

Sinds 1996 bestuurt Alberic Bichot het huis en zet de familiale en onafhankelijke traditie voort : streven naar eigenheid en perfectie. Dezelfde filosofie en doelstellingen worden opgelegd aan de partners wijnbouwers.

Bodem : De bodem is samengesteld uit kalkhoudende klei en mergel die men hier terugvindt ten gevolge van een verweerde geologische sedimentatie, afkomstig van het boven jurassiaan, secundaire gesteenten.

Klimaat : Door de ligging in het noorden, eerder koud voorjaar met toch voldoende zon in de lente. Eerder natte zomer, doch prachtige warme september en oktober die er een zeer geslaagde millésime van maken.

De ganse wijngaard, 65 ha, is eigendom van de familie Bichot en wordt dus bewerkt volgens zeer strikte methoden, eigen aan het huis. Maximale aanplanting, 6.500 stokken per ha, in de double Guyot gesnoeid, taille Chablis genaamd, de traditionele manier van snoeien in deze wijngaarden.

De druiven worden in geperforeerde kisten naar de kelder in Chablis gebracht en zeer zacht en langzaam geperst. De gestructureerd gistingstemperatuur wordt zeer laag gehouden, 18°C, om de mineraliteit van deze wijn te behouden.

Techische fiche:

Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Appelatie AOC Chablis
Producent Albert Bichot
Jaargang 2020
Druiven Chardonnay (100%)
Houtrijping Geen
Alcohol Gehalte 12.5%
Restsuiker 2 g/l
Kurktype Natuur Kurk
Smaak Droog en Fruitig (Wit)
Inhoud 0.375l
Kleur Helder kristallijn, lichtgele kleur met een lichtgroene schijn.
Neus Zeer zuiver, typisch witte bloemen en silex.
In de mond Elegante combinatie van het floraal en mineraal karakter, ondersteund door tonen van amandels.
Afdronk Mineraliteit en finesse en een aangename aanhoudende levendigheid.
Bewaarpotentieel 3 tot 4 jaar
Serveertemperatuur 9 - 11°C
Food Ideaal bij gerookte zalm, oesters en mooie visbereidingen
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet