Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 12 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 6 Flessen kopen = 5% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 2% Korting !

Chiroubles AOC

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 11,27
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Chiroubles AOC

Product Details

Marc Jambon, viticulteur à F-69420 Lantignié.

Sinds 7 generaties is de familie Jambon wijnboer op het familiaal domein te Lantignié, het hart van de Beaujolais en palend aan Beaujeu. Marc Jambon studeerde oenologie in Macon en Beaune. Hij zet de familiale traditie voort, produceert wijn op ambachtelijke en authentieke wijze maar met de inbreng van zijn opleiding als oenoloog. Het is een harde werker die dag en nacht met zijn wijn bezig is : een perfectionist. Dat proeft men in het glas !

Het domein beslaat 11 ha, gelegen in de appelaties Beaujolais Villages, Morgon, Climat Les Charmes, Chiroubles en Beaujolais Blanc. De oudste stokken van de Beaujolais villages zijn 65 jaar.

Marc bereidt zijn wijn op traditionele wijze, dus geen thermovinificatie – de recentste ontwikkeling om de Beaujolais weer aantrekkelijk te maken, doch de regelrechte doodsteek ervan. Men warmt het sap op tot 76°C, zodat alle gisten dood zijn. Men verkrijgt een geweldige kleurextractie, de wijn is donker rood, mist helderheid en is opaque – ondoorzichtig. Men laat het sap afkoelen tot +/- 35°C en men voegt artificiële gisten bij die kunstmatige smaken afgeven, vb. zwarte chocolade, banaan, mango. Om die gisten die niet afsterven te verwijderen voegt men er bacteriën bij. Nadien gaat men alles zeer fijn uitfilteren en men bekomt een “wijn” met kunstmatige smaak en kleur die na 2 glazen niet meer te drinken is. De wijn bewaart niet.

Echte Beaujolais Villages is helder, zeer fruitig, geestig, gouleyant, loopt goed binnen, veroorzaakt geen ongemakken (hoofdpijn) en versterkt het hart en de geest. De medische eigenschappen zijn klinisch bewezen : het houdt de bloedvaten schoon en zuiver, voorkomt verstopping der aderen en derhalve hartaandoeningen. De bewijzen liggen voor ! Het vel van de druif bevat veel reservatrol die het risico op hart en vaatziekten vermindert en de piste opent in de strijd tegen kanker.

Bodem : Opmerkelijk homogene bodem, magere ondiepe klei.

Klimaat : Voorjaar koud en nat tot maart, zachte april en mei maand, veel zon, zeer natte zomer, prachtige september meer een late oogst (eind september).

In de wijngaard : Marc Jambon werkt op de traditionele ambachtelijke manier en streeft de authenticiteit na, in feite is dit een bio-dynamische manier : haal de ploeg weer boven ! laat de grond zijn werk doen, geef lucht, licht en leven : daar begint het mee. De individuele stokken worden met de hand gesnoeid volgens het guyot beginsel. Dichtheid : 6.000 tot 10.000 stokken per ha teneinde de stokken te verplichten in de diepte te gaan en alzo meer concentratie te bekomen, afhankelijk van de bodem, de ligging en het climat.

Het oogsten geschiedt manueel met een eerste triage in de wijngaard. In de kelder volgt een tweede triage met de hand. Vinificatie à la Beaujolaise : de trossen gaan in hun geheel in de gistingskuipen. Gisting : semi carbonique gedurende 8 tot 12 dagen in kuipen waarbij het sap opgepompt wordt en terug over de gistende druiven gesproeid wordt. Na deze gisting gaat de wijn in tanks waar hij zijn appelmelkzuurgisting doormaakt. De bewaarwijnen worden gebotteld rond Pasen.

Techische fiche:

Land Frankrijk
Streek Beaujolais
Appelatie AOC Chiroubles
Producent Marc Jambon
Jaargang 2020
Druiven Gamay (100%)
Houtrijping Geen Houtrijping
Alcohol Gehalte 12.5%
Restsuiker 2g/l
Smaak Rond en Soepel (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Helder rood, blinkend robijn met licht paarse glinstering.
Neus Floraal, toetsen van meiklokjes, viooltjes en klein rood fruit.
In de mond Zeer elegant en fris. Een en al finesse.
Afdronk Lang, impressionant, evenwichtig.
Bewaarpotentieel Kan jong gedronken worden omwille van het florale karakter, bewaart tot 5 jaar waarbij eerder een zacht vlezig, fijn leer, vrij komt.
Serveertemperatuur 14 - 15 ° C
Food Chiroubles drinkt men in goed gezelschap bij met zorg geprepareerde fijne gerechten, gebakken wit vlees of grillades.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet