Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 12 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 6 Flessen kopen = 5% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 2% Korting !

Combe aux Hérons

Product Details

Domaine du Chenoy werd in 2001 aangekocht door Dhr. Philippe Grafé. De Heer Grafé had er een jarenlange loopbaan opzitten als wijnhandelaar en op pensioen, besloot hij om zelf wijnen te verbouwen.

De doelstelling van Domaine du Chenoy is om met nieuwe druivensoorten, goedgekeurd als Vitis Vinifera in 1996, in België, op regelmatige basis en met een minimaal gebruik van fytofarmaceutische producten, witte en vooral rode kwaliteitswijnen te verbouwen. In dat opzicht is er specifiek naar deze nieuwe, vaak totaal onbekende, druivensoorten gezocht.

In april 2003 werd gestart met het planten van 3 ha witte druivensoorten (Bronner, Merzling, Helios, Johanniter en Solaris) en 3 ha rode druiven (Regent). In 2004 worden nog eens 2 ha rode druiven aangeplant (Pinotin – nieuwe Zwitserse druif met als basis Pinot Noir) en een kwart hectare Muscat Bleu (Tafeldruif die resistent is tegen schimmels). In 2005 worden de laatste 2 ha aangeplant met Rondo (rode druif van Tsjechische oorsprong) en Cabertin (Zwitserse experimentele druif met als basis Cabernet Franc).

De ondergrond is rotsachtig en bestaat uit hoofdzakelijk zandsteen, die slechts 50cm van de oppervlakte ligt. De wijngaarden zijn allemaal zuidelijk georiënteerd. Een grote haag aan de noordkant dient de wijngaarden extra te beschermen.

Combe aux Hérons is een assemblage van Merzling en Bronner, twee druivenstokken die tussen 1960 en 1975 in Duitsland gecreëerd zijn en die resistent zijn tegen de meest voorkomende ziektes.

Techische fiche:

Land België
Streek Haspengouw
Appelatie AOC Côtes de Sambre et Meuse
Producent Domaine du Chenoy
Jaargang 2010
Druiven Merzling (60%), Bronner (40%)
Houtrijping Geen
Alcohol Gehalte 12.0%
Restsuiker 1.5g/l
Kurktype Synthetisch Kurk
Smaak Droog en Floraal (Wit)
Inhoud 0.750l
Kleur Helder licht geel.
Neus Delicate aroma's van meidoorn met een toets van citroen.
In de mond Heel evenwichtig, fris en harmonieus met smaken van pepermunt en groene kruisbes.
Afdronk Volgehouden florale afdronk.
Bewaarpotentieel 3 tot 4 jaar
Serveertemperatuur 10°C
Food Serveer bij zeevruchten of gestoomde vis.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet