Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 12 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 6 Flessen kopen = 5% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 2% Korting !

Fortin Plaisance

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 15,80
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Fortin Plaisance

Product Details

De geschiedenis van Cheval Quancard gaat terug tot 1844 toen Pierre Quancard de eerste négociant te Bordeaux werd. Met zijn paard doorkruiste hij de wijngaarden in Bordeaux op zoek naar de beste crus. De twee zonen van Pierre Quancard, Eugene en Jean, zetten de onderneming met dezelfde doortastendheid verder. Zij kopen in 1891 het eerste kasteel van de familie, Château de Terrefort. Later volgt Marcel, zoon van Eugene, zijn vader en oom op. Zijn grote oenologische kennis en veel experimenteren laten hem toe om technologische innovaties in de kelder door te voeren. Dit komt de kwaliteit van de wijnen ten goede en draagt bij aan de uitstraling van de onderneming. In 1948 verwerven ze Château de Bordes en in 1968 Château de Paillet. Met de uitbreiding van de familiale wijngaarden onderscheidt de familie Quancard zich van andere négociants in Bordeaux, het laat toe om de kennis te verfijnen door het werk op het terrein.

Onder leiding van Roland Quancard, zoon van Marcel, besluit de vierde generatie van de familie in 1985 om de naam te wijzigen in Cheval Quancard. Het paard verwijst naar de stamvader die ermee door de wijngaarden reed en wordt het kwaliteitsmerk van de onderneming.

Vandaag staat Roland Quancard nog steeds aan het hoofd van de onderneming, die ondertussen 14 kastelen in Bordeaux bezit. In navolging van de waarden van zijn voorvaderen staat Cheval Quancard voor “alles uit Bordeaux in al zijn diversiteit”.

De geschiedenis van de wijngaarden van Saint-Emilion gaat terug tot in de Romeinse tijd. Vanaf de 13e Eeuw beginnen ze zich echt te ontwikkelen en vandaag produceren ze nog steeds de grootste wijnen. Fortin Plaisance wordt gemaakt van een rigoureuze selectie van verschillende cuvées uit Saint-Emilion.

Techische fiche:

Land Frankrijk
Streek Bordeaux
Appelatie AOC Saint-Emilion
Producent Cheval Quancard
Jaargang 2020
Druiven Merlot (80%), Cabernet Sauvignon (20%)
Houtrijping 6 maanden op nieuwe Franse eiken vaten
Alcohol Gehalte 13.5%
Restsuiker 1.5g/l
Smaak Krachtig (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Intens robijnrood.
Neus Aroma's van oud leer, kers en geroosterd brood.
In de mond Een zachte aanzet gevolgd door een goede mondvulling met naar het einde de krachtige tannines van de Cabernet Sauvignon.
Afdronk Warme aromatische afdronk.
Bewaarpotentieel 3 tot 5 jaar
Serveertemperatuur 16-18°C
Food Serveer bij gebraden rood vlees met champignon saus.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet