Product Details
Impala wijnen worden geproduceerd in de Streek van Swartland. De producent is een van de grotere wijnproducenten in Zuid-Afrika met een jaarlijks volume van ongeveer 23000 ton druiven.
De wijngaarden strekken zich in een straal van 20 km uit in de heuvels rond Malmesbury. Ze genieten van een constante koele bries van over de Atlantische oceaan.
De streek van Swartland is gekend voor het droge land. Dit leent zich zeer goed voor de traditionele ‘bush vines’, wijngaarden die niet opgebonden zijn maar als struiken groeien. Dit resulteert in kleinere rendementen door kleinere druifjes, maar komt de concentratie zeker ten goede.
De oogst gebeurt manueel en laat een zorgvuldige selectie van de druiven toe. Na ontrossen gaan de druiven in open en gesloten gistingskuipen. De temperatuur wordt constant gehouden tussen 25 en 28°C en regelmatig worden sap en schillen geroerd om een optimale smaak - en kleurextractie te bekomen. Als het suikerniveau voldoende is gedaald, wordt het sap wordt van de schillen gescheiden en de schillen worden zachtjes geperst. Alle sap wordt samengebracht en gist verder in gesloten tanks.
Techische fiche:
Land | Zuid-Afrika |
---|---|
Streek | Swartland |
Appelatie | Western Cape |
Producent | Swartland Winery |
Jaargang | 2016 |
Druiven | Pinotage (100%) |
Houtrijping | Geen |
Alcohol Gehalte | 13.5% |
Restsuiker | 2g/l |
Smaak | Rond en Soepel (Rood) |
Inhoud | 0.750l |
Kurktype | Schroefdop |
Kleur | Robijnrood met een paarse schittering. |
Neus | Aroma's van rijpe kers en rode bessen. |
In de mond | Fruitige aanzet, soepel in de mond met toetsen van braambes en framboos. |
Afdronk | Blijvende afdronk. |
Bewaarpotentieel | 3 tot 4 jaar |
Serveertemperatuur | 16-18°C |
Food | Serveer bij kruidige gerechten. |
Ingrediënten/Allergenen | Bevat Sulfiet |