Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 12 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 6 Flessen kopen = 5% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 2% Korting !

Kanonkop Black Label Pinotage

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: Niet in voorraad

€ 165,25

Kanonkop Black Label Pinotage

Product Details

Dit beroemde domein bevindt zich in Stellenbosch, op de flanken van de Simonsberg. De wijngaarden hebben een zuid-oostelijke oriëntatie en genieten van de koele invloed van de winden die vanuit Antarctica komen.

Kanonkop betekent heuvel met een kanon. In de periode van de eerste kolonisten stond er op de heuvel, vanwaar men de schepen kon zien aankomen in Kaapstad, een kanon. Men schoot met dit kanon om de lokale boeren te waarschuwen dat er een schip aankwam zodat ze naar de haven konden gaan om hun groenten en fruit te verkopen.

Het domein beslaat 100ha wijngaard, enkel rode druiven, Pinotage, Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc. In 1949 was Kanonkop de eerste producent die op grote schaal Pinotage geplant heeft. Deze hybride druivensoort is het gevolg van een kruisbestuiving van een mannelijke Pinot Noir met een vrouwelijke cinsaut.

Kanonkop behoort zonder twijfel tot de allerbeste rode wijnproducenten in Zuid-Afrika. Internationaal beschouwt men Kanonkop als het equivalent van de Premier Grand Cru Classé in Bordeaux. Ten bewijze de veelvuldige successen op de International Wine and Spirit Competition met o.a. :

2 x Robert Mondavi Trophy for International Winemaker of the Year

4 x Pichon Longueville Comtesse de Lalande Trophy for best blended red wine.

4 x Perold Trophy for best Pinotage

2 x Dave Hughes Trophy for Best South African Producer.

De wijngaarden van Kanonkop liggen op de Simonsberg. Meer en meer wordt de Simonsberg aanzien als de beste terroir van de streek van Stellenbosch.

De bodem bestaat hoofdzakelijk uit verweerd graniet en leisteen. De leeftijd van de druivenstokken loopt tot 59 jaar en ze zijn gesnoeid als “bushvine”. De opbrengst is 2.8 ton druiven per ha.

De druiven worden bij optimale rijpheid geoogst, komen van de oudste wijngaarden en worden manueel gesorteerd. Ze blijven gedurende 3,5 dagen bij 28°C in open gistingskuipen. Om de twee uur worden de schillen en het sap manueel omgeroerd. Na melkzuurgisting ligt de wijn gedurende 16 maanden in nieuwe kleine Franse eiken vaten, (Nevers – 225l). Na assemblage van de verschillende vaten wordt de wijn op fles getrokken. Hij rijpt nog minstens 6 maanden op fles vooraleer de kelder te verlaten.

Black Label Pinotage is de duurste Zuid-Afrikaanse wijn. Toch is de vraag veel groter dan het aanbod. Binnen de dag nadat hij op de markt gebracht wordt is de wijn uitverkocht. Een must voor verzamelaars.

Techische fiche:

Land Zuid-Afrika
Streek Stellenbosch
Appelatie WO Simonsberg, Stellenbosch
Producent Kanonkop
Jaargang 2019
Druiven Pinotage (100%)
Houtrijping 16 maanden houtrijping op kleine nieuwe Franse eiken vaten
Alcohol Gehalte 14.5%
Restsuiker 2g/l
Smaak Vol en Robuust (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Diep donker rood
Neus Aroma's van rood fruit versmolten met tellurische tonen
In de mond Een zeer complexe volle rode wijn, heel evenwichtig en elegant
Afdronk Uitzonderlijke afdronk
Bewaarpotentieel tot 15 jaar
Serveertemperatuur 16-18°C
Food Serveer bij rood vlees, kruidige Oosterse gerechten of geniet ervan na het eten.
Awards Wine Advocate 94/100