Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 12 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 6 Flessen kopen = 5% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 2% Korting !

Kanonkop Kadette Rose

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 11,20
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Kanonkop Kadette Rose

Product Details

Dit beroemde domein bevindt zich in Stellenbosch, op de flanken van de Simonsberg. De wijngaarden hebben een zuid-oostelijke oriëntatie en genieten van de koele invloed van de winden die vanuit Antarctica komen.

Kanonkop betekent heuvel met een kanon. In de periode van de eerste kolonisten stond er op de heuvel, vanwaar men de schepen kon zien aankomen in Kaapstad, een kanon. Men schoot met dit kanon om de lokale boeren te waarschuwen dat er een schip aankwam zodat ze naar de haven konden gaan om hun groenten en fruit te verkopen.

Het domein beslaat 100ha wijngaard, enkel rode druiven, Pinotage, Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc. In 1949 was Kanonkop de eerste producent die op grote schaal Pinotage geplant heeft. Deze hybride druivensoort is het gevolg van een kruisbestuiving van een mannelijke Pinot Noir met een vrouwelijke cinsaut.

Kanonkop behoort zonder twijfel tot de allerbeste rode wijnproducenten in Zuid-Afrika. Internationaal beschouwt men Kanonkop als het equivalent van de Premier Grand Cru Classé in Bordeaux. Ten bewijze de veelvuldige successen op de International Wine and Spirit Competition met o.a. :

2 x Robert Mondavi Trophy for International Winemaker of the Year

4 x Pichon Longueville Comtesse de Lalande Trophy for best blended red wine.

4 x Perold Trophy for best Pinotage

2 x Dave Hughes Trophy for Best South African Producer.

De wijngaarden van Kanonkop liggen op de Simonsberg. Meer en meer wordt de Simonsberg aanzien als de beste terroir van de streek van Stellenbosch.

Kadette is de tweede wijn van Kanonkop. De naam is een knipoog naar de bekendere “Cadet” van Mouton Rothschild uit Frankrijk. Oorspronkelijk werd Kadette gemaakt van de jonge stokken die de kwaliteit niet leverden om in de grote cuvées te gaan, maar door het succes wegens de grote kwaliteit en de aanvaardbare prijs is Kadette een eigen leven gaan leiden. Kadette rose is de laatste aanwinst bij Kanonkop. Geheel in de stijl van het huis is het een “klasse” rosé die men niet zomaar op zondagmorgen drinkt.

De bodem bestaat hoofdzakelijk uit verweerd graniet en leisteen. De leeftijd van de druivenstokken varieert van 5 tot 30 jaar. De opbrengst bedraagt gemiddeld 4 ton druiven per ha.

De druiven worden bij optimale rijpheid geoogst. Wanneer de gewenste kleur bekomen is, wordt het sap van de schillen gescheiden. Temperatuursgecontroleerde gisting bij 15°C. Na gisting rust de wijn nog een paar maanden op de droesem vooraleer op fles te gaan.

Techische fiche:

Land Zuid-Afrika
Streek Stellenbosch
Appelatie WO Stellenbosch
Producent Kanonkop
Jaargang 2023
Druiven Pinotage (100%)
Alcohol Gehalte 14.0%
Restsuiker 2g/l
Smaak Krachtig (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Schroefdop
Houtrijping geen
Kleur Donker roze kleur.
Neus Typische florale aroma's van pinotage, rood fruit, aardbei.
In de mond Krachtige rose wijn met toetsen van rood fruit en frisse zuren.
Bewaarpotentieel 3 tot 4 jaar
Serveertemperatuur 6 - 8°C
Food Ideaal bij zeevruchten, lichte pastagerechten of barbecue
Afdronk Droge afdronk
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet