Product Details
Landskroon (gesticht in 1692) is gelegen in het hart van de Kaapse wijnlanden. De broers Paul en Hugo de Villiers, directe nazaten van de Franse Hugenoten, verbouwen er ongeveer 200ha wijngaarden. Oenoloog, Paul de Villiers, werd in 2000 genomineerd als wijnmaker van het jaar in Zuid-Afrika.
Landskroon is gelegen langs de Zuidwestelijke hellingen van “Paarl Mountain”. De hoogte varieert tussen 140 en 250m. De grond varieert van verweerd graniet tot goed doorlaatbare zandleembodems. In de zomer genieten de wijngaarden van de koele zeebries uit de Atlantische Oceaan. De gemiddelde jaarlijkse regenval is ongeveer 600mm. Tijdens droge zomers worden de wijngaarden geïrrigeerd – 50 tot 100mm.
De wijngaarden zijn tussen de 5 en 10 jaar oud. Er staan ongeveer 3000 stokken per hectare en de opbrengst bedraagt gemiddeld 8.5 ton per ha.
De druiven worden geoogst bij 22.5B en het sap wordt bekomen door de volledige trossen zachtjes te persen. Na een nacht bezinken wordt het sap gescheiden van onzuiverheden en gisten worden toegevoegd. De gisting gebeurt in temperatuursgecontroleerde roestvrij stalen tanks bij een temperatuur van 15°C. Na de gisting wordt druivenconcentraat toegevoegd om het gewenste suikerniveau te bekomen. Vooraleer op fles te gaan wordt de wijn gestabiliseerd.
Techische fiche:
Land | Zuid-Afrika |
---|---|
Streek | Paarl |
Appelatie | WO Paarl |
Producent | Landskroon |
Jaargang | 2023 |
Druiven | Pinotage (100%) |
Alcohol Gehalte | 13.0% |
Restsuiker | 9g/l |
Smaak | Rond en Soepel (Rood) |
Inhoud | 0.750l |
Kurktype | Schroefdop |
Houtrijping | geen |
Kleur | Lichte grijs-roze kleur |
Neus | Aroma's van rijp rood fruit. |
In de mond | Soepele rose wijn met veel rood fruit, aardbei, in de mond. |
Bewaarpotentieel | 2 tot 3 jaar |
Serveertemperatuur | 6-8°C |
Food | Serveer als aperitief, bij salades of barbecue/ |
Afdronk | Soepele afdronk |
Ingrediënten/Allergenen | Bevat Sulfiet |