Product Details
Landskroon (gesticht in 1692) is gelegen in het hart van de Kaapse wijnlanden. De broers Paul en Hugo de Villiers, directe nazaten van de Franse Hugenoten, verbouwen er ongeveer 200ha wijngaarden. Oenoloog, Paul de Villiers, werd in 2000 genomineerd als wijnmaker van het jaar in Zuid-Afrika.
Landskroon is gelegen langs de Zuidwestelijke hellingen van “Paarl Mountain”. De hoogte varieert tussen 140 en 250m. De grond varieert van verweerd graniet tot goed doorlaatbare zandleembodems. In de zomer genieten de wijngaarden van de koele zeebries uit de Atlantische Oceaan. De gemiddelde jaarlijkse regenval is ongeveer 600mm. Tijdens droge zomers worden de wijngaarden geïrrigeerd – 50 tot 100mm.
De wijngaarden van de Chardonnay zijn tussen de 5 en 15 jaar oud. Er staan ongeveer 3000 stokken per hectare en de opbrengst bedraagt gemiddeld 5 ton druiven per hectare.
De druiven worden ’s morgens vroeg geoogst bij 23°B. Na onttrossen is er gedurende 7 uur schilcontact. Daarna worden de druiven zachtjes geperst. Onzuiverheden worden van het sap gescheiden en specifieke gisten toegevoegd. De gisting gebeurt in temperatuursgecontroleerde roestvrij stalen tanks bij een temperatuur van 15°C die naar het einde van de gisting oploopt tot 17°C. Na de gisting rust de wijn nog een aantal weken in tanks alvorens op fles te gaan.
Techische fiche:
Land | Zuid-Afrika |
---|---|
Streek | Paarl |
Appelatie | WO Paarl |
Producent | Landskroon |
Jaargang | 2023 |
Druiven | Chardonnay (100%) |
Houtrijping | geen |
Alcohol Gehalte | 13.0% |
Restsuiker | 2.5g/l |
Kurktype | Schroefdop |
Smaak | Droog en Fruitig (Wit) |
Inhoud | 0.750l |
Kleur | Helder goudgeel |
Neus | Aroma's van citrusvruchten. |
In de mond | Frisse witte wijn met een redelijke materie, tonen van citrusvruchten en perzik. |
Afdronk | Droge afdronk. |
Bewaarpotentieel | 2 tot 4 jaar |
Serveertemperatuur | 6-8°C |
Food | Serveer als aperitief, bij kip of lichte visgerechten. |
Ingrediënten/Allergenen | Bevat Sulfiet |