Product Details
Landskroon (gesticht in 1692) is gelegen in het hart van de Kaapse wijnlanden. De broers Paul en Hugo de Villiers, directe nazaten van de Franse Hugenoten, verbouwen er ongeveer 200ha wijngaarden. Oenoloog, Paul de Villiers, werd in 2000 genomineerd als wijnmaker van het jaar in Zuid-Afrika.
Landskroon is gelegen langs de Zuidwestelijke hellingen van “Paarl Mountain”. De hoogte varieert tussen 140 en 250m. De grond varieert van verweerd graniet tot goed doorlaatbare zandleembodems. In de zomer genieten de wijngaarden van de koele zeebries uit de Atlantische Oceaan. De gemiddelde jaarlijkse regenval is ongeveer 600mm. Tijdens droge zomers worden de wijngaarden geïrrigeerd – 50 tot 100mm.
De wijngaarden zijn tussen 15 en 26 jaar oud. Er staan ongeveer 3000 stokken per hectare en de opbrengst bedraagt gemiddeld 6 ton per ha voor Shiraz en tot 8 ton per ha voor Cinsaut.
De componenten worden afzonderlijk gevinifieerd. De druiven worden geoogst bij 24.5B. Na onttrossen gaan de druiven in open gistingskuipen om te gisten tot het suikerniveau onder de 5B is gedaald. Het sap wordt van de pellen gescheiden en de pellen worden zachtjes geperst. Alle sap wordt samengebracht en gist verder in gesloten tanks. In de tanks zijn eiken staven aangebracht die voor de houttoets zorgen. Assemblage gebeurt 4 maanden na het einde van de gisting. Vooraleer op fles te gaan wordt de wijn gestabiliseerd.
Techische fiche:
Land | Zuid-Afrika |
---|---|
Streek | Paarl |
Appelatie | WO Paarl |
Producent | Landskroon |
Jaargang | 2021 |
Druiven | Cinsaut (50%), Shiraz (41%), Touriga Nacional (2%), Cabernet Franc (7%) |
Houtrijping | Franse eiken staven tijdens gisting. |
Alcohol Gehalte | 14.0% |
Restsuiker | 3.5g/l |
Smaak | Krachtig (Rood) |
Inhoud | 0.750l |
Kurktype | Natuur Kurk |
Kleur | Dieprood |
Neus | Kruidige neus met aroma's van rood fruit |
In de mond | Een krachtige wijn met veel rood en zwart fruit, een zekere kruidigheid en zachte tannines die ondersteund worden door de eik. |
Afdronk | Blijvende afdronk. |
Bewaarpotentieel | 2 tot 4 jaar |
Serveertemperatuur | 16-18°C |
Food | Serveer bij gebakken vlees of kipbereidingen |
Ingrediënten/Allergenen | Bevat Sulfiet |