Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 12 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 6 Flessen kopen = 5% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 2% Korting !

Landskroon Sauvignon Blanc

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 8,75
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Landskroon Sauvignon Blanc

Product Details

Landskroon (gesticht in 1692) is gelegen in het hart van de Kaapse wijnlanden. De broers Paul en Hugo de Villiers, directe nazaten van de Franse Hugenoten, verbouwen er ongeveer 200ha wijngaarden. Oenoloog, Paul de Villiers, werd in 2000 genomineerd als wijnmaker van het jaar in Zuid-Afrika.

Landskroon koopt druiven in de streek van Robertson voor de Sauvignon Blanc. De gemiddelde regenval in de Robertson vallei bedraagt 270mm per jaar waarvan 70% in de wintermaanden. De zomers zijn warm en droog. Irrigatie wordt toegepast als het nodig is.

De Robertson vallei heeft een uiteenlopende bodemstructuur, variërend van diepe, koele alluviale grond tot goed gedraineerde Karoo gronden bestaande uit klei en leem.

De wijngaarden van de Sauvignon Blanc zijn tussen de 7 en 15 jaar oud. Er staan ongeveer 3300 stokken per hectare en de opbrengst bedraagt gemiddeld 12 ton druiven per hectare.

De druiven worden geoogst op het moment dat ze de typische eigenschappen van de Sauvignon Blanc het best naar voor brengen. Na onttrossen en persen, blijven de schillen gedurende 12 uur in contact met het sap om een maximum aan smaak te bekomen. Na verder persen, bezinken de onzuiverheden. Het zuivere sap wordt ervan gescheiden en specifieke gisten toegevoegd. De gisting gebeurt in temperatuursgecontroleerde roestvrij stalen tanks bij een temperatuur tussen 12 en 14°C. Na gisting rust de wijn nog enkele weken in tanks. Voor hij op fles gaat wordt de wijn gestabiliseerd.

Techische fiche:

Land Zuid-Afrika
Streek Paarl
Appelatie WO Western Cape
Producent Landskroon
Jaargang 2019
Druiven Sauvignon Blanc (100%)
Houtrijping geen
Alcohol Gehalte 12.5%
Restsuiker 2.5g/l
Kurktype Schroefdop
Smaak Droog en Floraal (Wit)
Inhoud 0.750l
Kleur Helder met een groene tint.
Neus Aroma's van groene appel.
In de mond Een vlotte witte wijn met toetsen van groene vijgen en een zekere grassigheid, typisch voor de sauvignon blanc.
Afdronk Frisse afdronk.
Bewaarpotentieel 2 tot 3 jaar
Serveertemperatuur 6-8°C
Food Ideaal als aperitief in de zomer. Serveer bij zeevruchten.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet