Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 12 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 6 Flessen kopen = 5% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 2% Korting !

Le Piazze Chianti DOCG

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 8,65
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Le Piazze Chianti DOCG

Product Details

De geschiedenis van de familie Piccini begint in 1882 wanneer Angiolo Piccini samen met zijn vrouw een klein domein koopt van 7ha te Poggibonsi en er wijn begint te maken. De volgende generaties nemen zijn levenswijsheid over : “Het is niet hoeveel je doet, maar met hoeveel passie je iets doet, wat telt.” Mario Piccini neemt de fakkel van zijn vader over in 1925 en leidt het bedrijf door de grote depressie en de oorlog. Zijn grote verdienste is om te starten met export. Na zijn dood neemt zijn zoon Pierangelo het roer in handen. De familie bezit op dat moment ongeveer 150 hectare wijngaarden. Pierangelo besluit om de focus niet enkel op Chianti te houden maar ook andere wijnen te produceren. Vandaag leiden zijn kinderen Mario en Martina Piccini het bedrijf. Ze behoren tot de grootste producenten in Toscane. Met meer dan 400ha wijngaarden in eigendom of onder contract, staan ze garant voor 12% van de totale Chianti productie. 90% daarvan is bestemd voor export naar meer dan 72 landen.

Het etiket Le Piazze is bestemd voor wijnen afkomstig van de betere wijngaarden.

De druiven voor Le Piazze Chianti komen van de eigen wijngaarden in Toscane. De streek is heuvelachtig en de wijngaarden bevinden zich op een hoogte van maximaal 700m. De bodem bestaat voornamelijk uit klei en verweerde rots. Het gemiddelde rendement bedraagt 9 ton per ha.

Traditionele Toscaanse vinificatie met een lange maceratie. De gisting gebeurt bij een temperatuur van 25-28°C. Op het einde van de gisting wordt nog een aantal verdroogde druiven toegevoegd (Governa all’uso Toscano). Introductie gebeurt na goedkeuring van de degustatie commissie van de DOCG.

Techische fiche:

Land Italië
Streek Toscane
Appelatie DOCG Chianti
Producent Le Piazze
Jaargang 2022
Druiven Sangiovese (100%)
Houtrijping Geen
Alcohol Gehalte 12.5%
Restsuiker 2.5g/l
Smaak Rond en Soepel (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Natuur Kurk
Kleur Diep robijnrood.
Neus Intense aroma's van rijp rood fruit
In de mond Een mooie structuur, soepel in de mond met zachte tannines.
Afdronk Lange afdronk.
Bewaarpotentieel 3 tot 4 jaar
Serveertemperatuur 16-18°C
Food Serveer bij antipasti, pasta met vlees en tomatensaus of pizza.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet