Product Details
Bodegas Yuntero, of Cooperativa Jesus del Perdon, is gelegen in Manzanares, in het hart van La Mancha.
In 1954 stichtten een groep van 102 wijnbouwers uit de regio de Cooperativa Jesus del Perdon. In 1955 wordt de eerste kelder met een capaciteit van 6.000 ton ingehuldigd. Gestage groei doorheen de jaren en een samengaan met andere kelders uit de regio heeft Bodegas Yuntero gebracht tot waar het nu staat. Meer dan 5000ha wijngaarden, een kelder met een capaciteit van 41.000 ton, 45 miljoen hectoliter tankopslag, moderne infrastructuur en certificering volgens de hoogste standaarden.
De wijngaarden strekken zich uit langs de oevers van de Guadiana Rivier, die gedeeltelijk ondergronds stroomt. Deze waterstromen in combinatie met een kalkachtige bodem zorgen voor een micro-klimaat waarin de wijngaarden bijzonder goed gedijen.
De druiven voor Mundo Yuntero Tinto worden machinaal in de voege ochtend geoogst. De componenten worden afzonderlijk gevinifieerd. Na ontrossen worden ze zacht geperst. Sap en schillen gisten gedurende een langere periode bij een temperatuur van 25 tot 28°C. Na de gisting wordt de wijn geassembleerd en gaat op fles.
Techische fiche:
Land | Spanje |
---|---|
Streek | Castilla - La Mancha |
Appelatie | DO La Mancha |
Producent | Yuntero |
Jaargang | 2018 |
Druiven | Tempranillo (50%), Shiraz (25%), Merlot (25%) |
Houtrijping | Geen |
Alcohol Gehalte | 13.0% |
Restsuiker | 2.0g/l |
Smaak | Rond en Soepel (Rood) |
Inhoud | 0.750l |
Kurktype | Schroefdop |
Kleur | Kersenrood met purper tonen. |
Neus | Typische aroma's van rijpe bessen en zwart fruit. |
In de mond | Licht kruidige aanzet, goede structuur met veel karakter. |
Afdronk | Elegante en kruidige afdronk. |
Bewaarpotentieel | 4 tot 5 jaar. |
Serveertemperatuur | 16-18°C |
Food | Serveer bij dagdagelijkse gerechten, worst, stoofpot, schnitzel |
Ingrediënten/Allergenen | Bevat Sulfiet |