Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 6 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 5% Korting !

Muscat Bleu

Product Details

Domaine du Chenoy werd in 2001 aangekocht door Dhr. Philippe Grafé. De Heer Grafé had er een jarenlange loopbaan opzitten als wijnhandelaar en op pensioen, besloot hij om zelf wijnen te verbouwen.

De doelstelling van Domaine du Chenoy is om met nieuwe druivensoorten, goedgekeurd als Vitis Vinifera in 1996, in België, op regelmatige basis en met een minimaal gebruik van fytofarmaceutische producten, witte en vooral rode kwaliteitswijnen te verbouwen. In dat opzicht is er specifiek naar deze nieuwe, vaak totaal onbekende, druivensoorten gezocht.

In april 2003 werd gestart met het planten van 3 ha witte druivensoorten (Bronner, Merzling, Helios, Johanniter en Solaris) en 3 ha rode druiven (Regent). In 2004 worden nog eens 2 ha rode druiven aangeplant (Pinotin – nieuwe Zwitserse druif met als basis Pinot Noir) en een kwart hectare Muscat Bleu (Tafeldruif die resistent is tegen schimmels). In 2005 worden de laatste 2 ha aangeplant met Rondo (rode druif van Tsjechische oorsprong) en Cabertin (Zwitserse experimentele druif met als basis Cabernet Franc).

De ondergrond is rotsachtig en bestaat uit hoofdzakelijk zandsteen, die slechts 50cm van de oppervlakte ligt. De wijngaarden zijn allemaal zuidelijk georiënteerd. Een grote haag aan de noordkant dient de wijngaarden extra te beschermen.

Muscat Bleu is gemaakt van een zoete rode tafeldruif. Na de alcoholische gisting wordt wijnalcohol en geconcentreerde most toegevoegd, waardoor aroma’s en smaken maximaal tot uitdrukking komen.

Techische fiche:

Land België
Streek Haspengouw
Producent Domaine du Chenoy
Jaargang NV
Druiven Muscat Bleu (100%)
Houtrijping Geen
Alcohol Gehalte 15.0%
Restsuiker 143g/l
Kurktype Natuur Kurk
Smaak Zoet (Rood)
Inhoud 0.500l
Kleur Robijnrood.
Neus Uitgesproken aroma's van muscaat en rood fruit.
In de mond Heel fruitig in de aanzet, zachte tannines en een frisse aciditieit op het einde.
Afdronk Blijvende fruitige afdronk.
Bewaarpotentieel Tot 10 jaar
Serveertemperatuur 6-8°C
Food Serveer als aperitief of bij chocolade desserts.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet