Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 12 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 6 Flessen kopen = 5% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 2% Korting !

Paso del Sol Cabernet Sauvignon

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 6,85
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Paso del Sol Cabernet Sauvignon

Product Details

De geschiedenis van Terramater begint in 1996 wanneer de drie Canepa zusters besluiten om voor hun goed onderhouden wijngaarden ( in totaal bijna 500ha) een compleet nieuwe wijnkelder te bouwen. De naam Terramater vertelt veel over het bedrijf. Geboren uit uitzonderlijke wijngaarden, tot 70 jaar oud en prachtige olijfboomgaarden, tot 50 jaar oud, produceert Terramater fruit van uitzonderlijke kwaliteit. Terramater is de perfecte combinatie van kwaliteit, technologische innovatie en de zoektocht om het beste uit de wijngaarden te halen, dit alles met een groot respect voor moeder Aarde en de natuur.

Het grote respect voor de natuur blijkt uit verscheidene initiatieven, o. a. een minimaal gebruik van pesticiden door een strenge ziektecontrole in de wijngaarden, alle afval van zowel de wijnproductie als de olijfolie wordt gecomposteerd en herbruikt als meststof of wordt gebruikt voor de productie van biomassa waardoor het verbruik van gas en olie sterk gereduceerd is. Het gebruik van lichtere flessen dringt ook de CO2 uitstoot naar beneden, zowel bij de productie van de flessen als bij het transport naar de consumenten in de ganse wereld.

Ten slotte bezit Terramater meer dan 1000ha onontgonnen land. In 2009 werd een programma opgestart ter bescherming van inheemse vegetatie en diersoorten.

De wijngaarden van Terramater liggen verspreid over drie verschillende valleien, Maipo, Curico en Maule valley.

Paso del Sol is de instapreeks van Terramater. Het zijn wijnen waarbij de nadruk op het fruit ligt, smakelijk en vlot te drinken.

De druiven voor Paso del Sol Cabernet Sauvignon komen van de jonge wijngaarden van de verschillende domeinen van Terramater. Gecontroleerde irrigatie, lage rendementen en een doordacht bewerken van de wijngaarden zorgen voor de gewenste rijpheid van de druiven zodat de wijn niet groen overkomt.

Een koele lente en zomer zorgen voor ideale omstandigheden om wijnen te bekomen met een uitgesproken aromatisch karakter, een goede zuurtegraad en elegante tannines.

De druiven worden mechanisch geoogst in de vroege ochtend omwille van de koelte. Ze blijven gedurende 2 dagen in gesloten gistingskuipen bij een temperatuur van 29°C– speciaal geselecteerde gisten worden toegevoegd. Het sap en de schillen worden 3 keer per dag omgeroerd. Na de eerste gisting rusten het sap en de schillen gedurende 20 dagen om meer extractie te bekomen. Na melkzuurgisting rust de wijn nog enkele maanden in tanks. Daarna wordt de wijn gefilterd (membraan van 45 micron) en gaat hij op fles.

Techische fiche:

Land Chili
Streek Central Valley
Appelatie WO Central Valley
Producent Terramater
Jaargang 2019
Druiven Cabernet Sauvignon (100%)
Houtrijping Geen
Alcohol Gehalte 12.5%
Restsuiker 4.5g/l
Smaak Rond en Soepel (Rood)
Inhoud 0.750l
Kurktype Schroefdop
Kleur Robijnrood
Neus Rijpe geuren van rood fruit en groene peper.
In de mond Evenwichtige rode wijn, zachte tannines en harmonieuze afdronk - getypeerd Cabernet Sauvignon.
Afdronk Soepele fruitige afdronk.
Bewaarpotentieel 2 tot 4 jaar
Serveertemperatuur 16-18°C
Food Wijn om dagelijks te drinken. Ideaal bij rood vlees.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet