Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 12 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 6 Flessen kopen = 5% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 2% Korting !

Paso del Sol Chardonnay

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 7,20
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Paso del Sol Chardonnay

Product Details

De geschiedenis van Terramater begint in 1996 wanneer de drie Canepa zusters besluiten om voor hun goed onderhouden wijngaarden ( in totaal bijna 500ha) een compleet nieuwe wijnkelder te bouwen. De naam Terramater vertelt veel over het bedrijf. Geboren uit uitzonderlijke wijngaarden, tot 70 jaar oud en prachtige olijfboomgaarden, tot 50 jaar oud, produceert Terramater fruit van uitzonderlijke kwaliteit. Terramater is de perfecte combinatie van kwaliteit, technologische innovatie en de zoektocht om het beste uit de wijngaarden te halen, dit alles met een groot respect voor moeder Aarde en de natuur.

Het grote respect voor de natuur blijkt uit verscheidene initiatieven, o. a. een minimaal gebruik van pesticiden door een strenge ziektecontrole in de wijngaarden, alle afval van zowel de wijnproductie als de olijfolie wordt gecomposteerd en herbruikt als meststof of wordt gebruikt voor de productie van biomassa waardoor het verbruik van gas en olie sterk gereduceerd is. Het gebruik van lichtere flessen dringt ook de CO2 uitstoot naar beneden, zowel bij de productie van de flessen als bij het transport naar de consumenten in de ganse wereld.

Ten slotte bezit Terramater meer dan 1000ha onontgonnen land. In 2009 werd een programma opgestart ter bescherming van inheemse vegetatie en diersoorten.

De wijngaarden van Terramater liggen verspreid over drie verschillende valleien, Maipo, Curico en Maule valley.

Paso del Sol is de instapreeks van Terramater. Het zijn wijnen waarbij de nadruk op het fruit ligt, smakelijk en vlot te drinken.

De druiven voor Paso del Sol Chardonnay komen van de jonge wijngaarden van de verschillende domeinen van Terramater. Gecontroleerde irrigatie, geen al te hoge rendementen en een doordacht bewerken van de wijngaarden zorgen voor een traag rijpingsproces van de druiven wat leidt tot frisse wijnen.

Een koele lente en zomer zorgen voor ideale omstandigheden om wijnen te bekomen met een uitgesproken aromatisch karakter en een goed evenwicht tussen suikers en zuren.

De druiven worden mechanisch geoogst in de vroege ochtend omwille van de koelte. Na ontrossen worden ze zacht geperst bij een temperatuur van 8°C. Gisting gebeurt in temperatuursgecontroleerde roestvrijstalen tanks bij 14 tot 15°C, na toevoeging van geselecteerde gisten. Na gisting rust de wijn een aantal weken op zijn droesem. Daarna wordt de wijn gefilterd (membraan van 45 micron), koud gestabiliseerd en gaat hij op fles.

Techische fiche:

Land Chili
Streek Central Valley
Appelatie WO Central Valley
Producent Terramater
Jaargang 2021
Druiven Chardonnay (100%)
Houtrijping Geen
Alcohol Gehalte 12.5%
Restsuiker 4g/l
Kurktype Schroefdop
Smaak Droog en Fruitig (Wit)
Inhoud 0.750l
Kleur Lichtgeel met een groene schijn.
Neus Aroma's van passievrucht die mooi versmolten zijn met citrusgeuren.
In de mond Frisse en sappige wijn met een evenwichtige structuur en smaken van voornamelijk tropische vruchten.
Afdronk Frisse afdronk
Bewaarpotentieel 2 tot 4 jaar
Serveertemperatuur 6-8°C
Food Ideaal als aperitief of serveer bij lichte visgerechten of salades.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet