Product Details
Peter Lehmann is een grote naam in de Australische Wijnbouw.
Peter Lehmann begon zijn carrière als wijnmaker in 1959 bij Saltram Winery in Barossa. In 1977 besluit Saltram om het volgende jaar geen druiven meer te kopen bij de naburige wijnbouwers in Barossa omdat er een overvloed aan wijn is.
Peter Lehmann ziet het gevaar voor de lokale druiventelers in Barossa en besluit om zelf het fruit te kopen en er voor eigen rekening wijn van te maken zodat de lokale druiventelers kunnen overleven. In 1979 is de wijnmakerij klaar en Peter Lehmann noemt ze ‘Mastersons Barossa Vignerons’.
In 1982 kunnen de lokale druiventelers Peter Lehmann overtuigen om de wijnmakerij zijn naam te geven – Peter Lehmann wines is geboren.
Het succes blijft niet uit. Op vandaag is Peter Lehmann wines een van de bekendste en meest gerespecteerde wijnproducenten in Barossa, met o.a. :
5 rode Sterren James Hallyday voor de jarenlange kwaliteit.
Meer dan vijftig 90+ scores in WineSpectator.
3 keer Australisch wijnproducent van het jaar en 2 keer Internationale wijnproducent van het Jaar (IWSC)
Peter Lehmann overlijdt in 2013. In 2014 verwerft Casella Family Brands Peter Lehmann en onder invloed van de Casella familie blijft de erfenis van Peter Lehmann verder leven in de wijnen.
Barossan is een selectie van fruit van verschillende wijngaarden uit de vallei die voor een complexe wijn zorgen.
Techische fiche:
Land | Australië |
---|---|
Streek | Barossa Valley |
Producent | Peter Lehmann Wines |
Jaargang | 2022 |
Houtrijping | 50% van de wijn heeft de gisting in eik gehad. |
Alcohol Gehalte | 12.5% |
Restsuiker | 1.8g//l |
Kurktype | Schroefdop |
Smaak | Droog en Vol (Wit) |
Inhoud | 0.750l |
Kleur | Helder Goudgeel |
Neus | Aroma's van perzik met subtiele toetsen van boter en vanille. |
In de mond | Zachte aanzet, goede mondvulling met licht exotische toetsen en vanille naar het einde. |
Afdronk | Volle blijvende afdronk. |
Bewaarpotentieel | 4 tot 5 jaar |
Serveertemperatuur | 6-8°C |
Food | Serveer bij geroosterde vis of wit vlees. |
Ingrediënten/Allergenen | Bevat Sulfiet |