Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 12 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 6 Flessen kopen = 5% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 2% Korting !

Petralia 500ml

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 15,95
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Petralia 500ml

Product Details

De geschiedenis van Terramater begint in 1996 wanneer de drie Canepa zusters besluiten om voor hun goed onderhouden wijngaarden ( in totaal bijna 500ha) een compleet nieuwe wijnkelder te bouwen. De naam Terramater vertelt veel over het bedrijf. Geboren uit uitzonderlijke wijngaarden, tot 70 jaar oud en prachtige olijfboomgaarden, tot 50 jaar oud, produceert Terramater fruit van uitzonderlijke kwaliteit. Terramater is de perfecte combinatie van kwaliteit, technologische innovatie en de zoektocht om het beste uit de wijngaarden te halen, dit alles met een groot respect voor moeder Aarde en de natuur.

Het grote respect voor de natuur blijkt uit verscheidene initiatieven, o. a. een minimaal gebruik van pesticiden door een strenge ziektecontrole in de wijngaarden, alle afval van zowel de wijnproductie als de olijfolie wordt gecomposteerd en herbruikt als meststof of wordt gebruikt voor de productie van biomassa waardoor het verbruik van gas en olie sterk gereduceerd is. Het gebruik van lichtere flessen dringt ook de CO2 uitstoot naar beneden, zowel bij de productie van de flessen als bij het transport naar de consumenten in de ganse wereld.

Ten slotte bezit Terramater meer dan 1000ha onontgonnen land. In 2009 werd een programma opgestart ter bescherming van inheemse vegetatie en diersoorten.

De familie Canepa produceert reeds meer dan 50 jaar Extra Virgin Olijfolie. Het is een van de oudste Chileense producenten. Alle olie is afkomstig van eigen olijfbomen. Vandaag heeft Terramater meer dan 200ha olijfboomgaarden in Sagrada Familia in de Curico Vallei. Een combinatie van uitstekende bodems en een zacht mediterraan klimaat met voldoende zonneschijn staat garant voor hoge kwaliteit.

De olijfoogst in Chili start in november en duurt tot februari omdat de olijven slechts gradueel rijpen. Het is belangrijk om te oogsten bij volledige rijpheid. De kwaliteit van de olie van overrijpe olijven vermindert. Er zijn verschillende manieren om olijven te oogsten :

Handmatig door de olijven te plukken. Het voordeel is dat de olijven niet beschadigd zijn. Het nadeel is dat het traag is en bijgevolg duur.

Mechanisch : Door het schudden van de bomen met een mechanische arm. Voor het schudden wordt er een zeil onder de boom gelegd om gemakkelijk de gevallen olijven te kunnen oprapen. Het voordeel is dat het snel is, de machine is echter wel duur.

Slaan met een stok tegen de boom om zo de olijven te doen vallen. Dit is de meest gebruikte methode, doch ze veroorzaakt schade aan de boom wat het jaar nadien tot een kleinere opbrengst kan leiden.

De gevallen olijven van de grond oprapen. Hier is het nadeel dat de olijven veelal overrijp en dus van mindere kwaliteit zijn.

Voor de Petralia olie worden de olijven handmatig geoogst. Het is ook een olie die van een variëteit komt, nl. Racimo.

Virgin Olijf Olie komt erop neer dat het “sap” van de olijven op een natuurlijke wijze gewonnen wordt, zodat alle smaak en vitamines van de olijf behouden blijven. De classificatie Extra kan enkel indien de olie een organoleptische score van minstens 6.5 heeft en de vrije aciditeit niet meer is dan 1%. Hoe lager de vrije aciditeit, hoe beter de olie. Petralia heeft een vrije aciditeit van 0.2%.

Techische fiche:

Land Chili
Producent Terramater
Inhoud 0.500l
Kleur Groen met een gele evolutie.
Neus Kruidig.
In de mond Heel fris en kruidig. Toetsen van vers gemaaid gras, groene tomaten en banaan. Perfect evenwicht tussen kruidigheid en bitterheid.
Afdronk Kruidig.
Bewaarpotentieel Tot 2 jaar
Serveertemperatuur Kamertemperatuur.
Food Ideaal in salades, jonge lentegroente, carpaccio of vis.
Awards Winnaar Sol d'Oro, Verona 2012; Flos Olei 2015 Italië, 98 punten.
Energiewaarde (kcal) 800 kcal/100ml
Ingrediënten (per 100ml) Eiwitten : 0 gram; Totaal Vetten : 90 gram (Verzadigde Vetten : 13.3 gram, Mono -onverzadigde Vetten : 66.7 gram, Poly-onverzadigde vetten : 10 gram); Cholestorol : 0 mg; Natrium : 0 gram; Koolhydraten : 0 gram.