Product Details
Peter Lehmann is een grote naam in de Australische Wijnbouw.
Peter Lehmann begon zijn carrière als wijnmaker in 1959 bij Saltram Winery in Barossa. In 1977 besluit Saltram om het volgende jaar geen druiven meer te kopen bij de naburige wijnbouwers in Barossa omdat er een overvloed aan wijn is.
Peter Lehmann ziet het gevaar voor de lokale druiventelers in Barossa en besluit om zelf het fruit te kopen en er voor eigen rekening wijn van te maken zodat de lokale druiventelers kunnen overleven. In 1979 is de wijnmakerij klaar en Peter Lehmann noemt ze ‘Mastersons Barossa Vignerons’.
In 1982 kunnen de lokale druiventelers Peter Lehmann overtuigen om de wijnmakerij zijn naam te geven – Peter Lehmann wines is geboren.
Het succes blijft niet uit. Op vandaag is Peter Lehmann wines een van de bekendste en meest gerespecteerde wijnproducenten in Barossa, met o.a. :
5 rode Sterren James Hallyday voor de jarenlange kwaliteit.
Meer dan vijftig 90+ scores in WineSpectator.
3 keer Australisch wijnproducent van het jaar en 2 keer Internationale wijnproducent van het Jaar (IWSC)
Peter Lehmann overlijdt in 2013. In 2014 verwerft Casella Family Brands Peter Lehmann en onder invloed van de Casella familie blijft de erfenis van Peter Lehmann verder leven in de wijnen.
Portrait is de instapreeks van Peter Lehmann Wines en toont de oorspronkelijke belofte aan de druiventelers, nl. wijnen die een portret zijn van de streek.
De druiven zijn afkomstig van verschillende druiventelers en uit de verschillende subregio’s van de Barossa Valley.
Techische fiche:
Land | Australië |
---|---|
Streek | Barossa Valley |
Appelatie | Eden Valley |
Producent | Peter Lehmann Wines |
Jaargang | 2021 |
Druiven | Riesling 100% |
Houtrijping | Geen |
Alcohol Gehalte | 11.0% |
Restsuiker | 3.9g/l |
Kurktype | Schroefdop |
Smaak | Droog en Mineraal (Wit) |
Inhoud | 0.750l |
Kleur | Lichtgeel met een groene schijn. |
Neus | Aantrekkelijke aroma's van limoen, lychee en nectarine. |
In de mond | Frisse aanzet met veel citrustonen. Floraal in de mond met naar het einde opnieuw de frisse zuren. |
Afdronk | Lange elegante afdronk. |
Bewaarpotentieel | tot 10 jaar. Jong is de wijn fris en scherp, met verouderen wordt hij zachter. |
Serveertemperatuur | 8°C |
Food | Serveer als aperitief of bij salades, lichte visgerechten. Ouder past hij perfect bij Aziatische keuken. |
Ingrediënten/Allergenen | Bevat Sulfiet |