Product Details
De Cantina Produttori di Valdobbiadene – Val d’Oca – is gelegen in de prachtige heuvels tussen Asolo en Conegliano, aan de voet van de Voor-Alpen. Gesticht in 1952, bestaat deze cooperatieve kelder uit 576 leden die samen 714 hectare wijngaarden verbouwen.
Gedurende haar ganse geschiedenis heeft Val d’Oca zich steeds zeer strenge kwaliteitseisen gesteld, zowel bij de leden wijnboeren als in de kelder. Jaarlijks persen ze ongeveer 12000 ton druiven, 90% wit, hoofdzakelijk Glera, voor de productie van Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG en Prosecco DOC. Alle investeringen in de kelder zijn erop gericht om de beste kwaliteiten uit deze typische druif te halen.
DOC regels zijn minder streng dan DOCG. De druiven zijn afkomstig uit de streek van Treviso.
De oogst begint normaal gezien in september. De druiven ondergaan een eerste inspectie om het kwaliteitsniveau te bepalen. Op basis van dit kwaliteitsniveau worden ze aan een bepaalde productielijn – product toegewezen. Na deze eerste selectie worden de druiven zacht geperst. De eerste gisting vindt plaats bij lage temperaturen in roestvrijstalen tanks. Alvorens de tweede gisting te starten, vindt een nieuwe selectie van de wijnen plaats om de verschillende cuvées te assembleren. De tweede gisting gebeurt in tanks volgens het Charmat procéde. De wijn, samen met geselecteerde gisten en suiker gaat in grote drukvaten. Tijdens deze tweede gisting zet de gist de suikers om in koolstofdioxide, die voor de bubbels of pareling zorgt. De tweede gisting duurt een dertigtal dagen. Na deze tweede gisting worden de wijnen gestabiliseerd en gefilterd vooraleer op fles te gaan.
Techische fiche:
Land | Italië |
---|---|
Streek | Veneto |
Appelatie | Prosecco DOC Treviso |
Producent | Val d’Oca |
Jaargang | Nee |
Druiven | Glera (100%) |
Houtrijping | Geen |
Alcohol Gehalte | 11.0% |
Restsuiker | 10g/l |
Kurktype | Natuur Kurk |
Smaak | Brut (Mousserend) |
Inhoud | 0.750l |
Kleur | Helder licht geel - fijne pareling. |
Neus | Aroma's van peer en witte perzik. |
In de mond | Fruitige aanzet wordt in het midden iets versterkt door frisse zuren. |
Afdronk | Licht fruitige afdronk. |
Bewaarpotentieel | 2 jaar |
Serveertemperatuur | 6-8°C |
Food | Serveer als aperitief |
Ingrediënten/Allergenen | Bevat Sulfiet |