Louis heet u Welkom!

  • Alles gratis geleverd - Vanaf de eerste fles !
  • 12 Flessen kopen = 10% Korting !
  • 6 Flessen kopen = 5% Korting !
  • 3 Flessen kopen = 2% Korting !

Valdobbiadene Superiore DOCG Prosecco Extra Dry Scudo Platina

Schrijf de eerste beoordeling van dit product

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 14,49
Onze service? Gratis levering,
vanaf de eerste fles!

Valdobbiadene Superiore DOCG Prosecco Extra Dry Scudo Platina

Product Details

De Cantina Produttori di Valdobbiadene – Val d’Oca – is gelegen in de prachtige heuvels tussen Asolo en Conegliano, aan de voet van de Voor-Alpen. Gesticht in 1952, bestaat deze cooperatieve kelder uit 576 leden die samen 714 hectare wijngaarden verbouwen.

Gedurende haar ganse geschiedenis heeft Val d’Oca zich steeds zeer strenge kwaliteitseisen gesteld, zowel bij de leden wijnboeren als in de kelder. Jaarlijks persen ze ongeveer 12000 ton druiven, 90% wit, hoofdzakelijk Glera, voor de productie van Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG en Prosecco DOC. Alle investeringen in de kelder zijn erop gericht om de beste kwaliteiten uit deze typische druif te halen.

Volgens de geldende DOCG regels dienen de druiven uit het oorsprongsgebied Valdobbiadene te komen en moet de wijn ook in het oorsprongsgebied op fles gaan. Het DOCG gebied beslaat 15 gemeenten en de wijngaarden staan op hoogtes tussen 50 en 500m, hoofdzakelijk zuidelijk georiënteerd. Het klimaat is gematigd, lange winters maar niet extreem koud en in de zomer is het niet te warm. Gemiddeld staan er tussen de 3000 tot 4500 wijnstokken per hectare. Het werk in de wijngaarden gebeurt hoofdzakelijk manueel omwille van de vaak steile hellingen, tot 70% verval.

De oogst begint normaal gezien in september. De druiven ondergaan een eerste inspectie om het kwaliteitsniveau te bepalen. Op basis van dit kwaliteitsniveau worden ze aan een bepaalde productielijn – product toegewezen. Na deze eerste selectie worden de druiven zacht geperst. De eerste gisting vindt plaats bij lage temperaturen in roestvrijstalen tanks. Alvorens de tweede gisting te starten, vindt een nieuwe selectie van de wijnen plaats om de verschillende cuvées te assembleren. De tweede gisting gebeurt in tanks volgens het Charmat procéde. De wijn, samen met geselecteerde gisten en suiker gaat in grote drukvaten. Tijdens deze tweede gisting zet de gist de suikers om in koolstofdioxide, die voor de bubbels of pareling zorgt. De tweede gisting duurt een dertigtal dagen. Na deze tweede gisting worden de wijnen gestabiliseerd en gefilterd vooraleer op fles te gaan.

Valdobbiadene Superiore Prosecco DOCG Extra Dry is de meest traditionele Prosecco. Een iets hogere restsuiker zorgt voor meer fruitigheid in de mond.

Techische fiche:

Land Italië
Streek Veneto
Appelatie Valdobbiadene Superiore Prosecco DOCG
Producent Val d’Oca
Jaargang Nee
Druiven Glera (100%)
Houtrijping Geen
Alcohol Gehalte 11.0%
Restsuiker 16g/l
Kurktype Natuur Kurk
Smaak Extra Dry (Mousserend)
Inhoud 0.750l
Kleur Helder stroo geel - fijne pareling.
Neus Aroma's van acacia en wilde rozen.
In de mond Sterke fruitige aanzet, gevolgd door milde zuren die voor diepgang zorgen.
Afdronk Fruitige afdronk
Bewaarpotentieel 3 jaar
Serveertemperatuur 6-8°C
Food Serveer als aperitief of bij taarten en gebak.
Ingrediënten/Allergenen Bevat Sulfiet