Product Details
De geschiedenis van Terramater begint in 1996 wanneer de drie Canepa zusters besluiten om voor hun goed onderhouden wijngaarden ( in totaal bijna 500ha) een compleet nieuwe wijnkelder te bouwen. De naam Terramater vertelt veel over het bedrijf. Geboren uit uitzonderlijke wijngaarden, tot 70 jaar oud en prachtige olijfboomgaarden, tot 50 jaar oud, produceert Terramater fruit van uitzonderlijke kwaliteit. Terramater is de perfecte combinatie van kwaliteit, technologische innovatie en de zoektocht om het beste uit de wijngaarden te halen, dit alles met een groot respect voor moeder Aarde en de natuur.
Het grote respect voor de natuur blijkt uit verscheidene initiatieven, o. a. een minimaal gebruik van pesticiden door een strenge ziektecontrole in de wijngaarden, alle afval van zowel de wijnproductie als de olijfolie wordt gecomposteerd en herbruikt als meststof of wordt gebruikt voor de productie van biomassa waardoor het verbruik van gas en olie sterk gereduceerd is. Het gebruik van lichtere flessen dringt ook de CO2 uitstoot naar beneden, zowel bij de productie van de flessen als bij het transport naar de consumenten in de ganse wereld.
Ten slotte bezit Terramater meer dan 1000ha onontgonnen land. In 2009 werd een programma opgestart ter bescherming van inheemse vegetatie en diersoorten.
De wijngaarden van Terramater liggen verspreid over drie verschillende valleien, Maipo, Curico en Maule valley.
De Altum reeks bestaat uit volle en elegante wijnen.
De druiven voor de Altum Chardonnay komen uit Cassablanca Vallei. Terramater selecteert de druiven zorgvuldig in wijngaarden met lage rendementen op minerale bodem in de Cassablanca Vallei. Deze vallei ligt op ongeveer 20km van Valparaiso, dicht bij de Stille Oceaan. Koele winden van over de Oceaan zorgen voor een groot temperatuursverschil tussen dag en nacht. Dit geeft de druiven een kenmerkende frisheid, een evenwichtige zuurtegraad en aromatische complexiteit.
Een koele lente en zomer zorgen voor wijnen met een uitgesproken karakter met een goede balans tussen aciditeit en suiker.
De druiven worden handmatig geoogst in de vroege ochtend omwille van de koelte. Na ontrossen worden ze zacht geperst bij een temperatuur van 8°C. De alcoholische gisting gebeurt in eiken vaten bij 14 tot 16°C na toevoeging van geselecteerde gisten. 20% van de wijn ondergaat melkzuurgisting waarna de wijn verder rijpt gedurende 10 maanden op Franse eiken vaten (nieuw en tweede gebruik). Daarna wordt de wijn gefilterd (membraan van 45 micron), koud gestabiliseerd en gaat hij op fles.
Techische fiche:
Land | Chili |
---|---|
Streek | Casablanca Valley |
Appelatie | WO Casablanca Valley |
Producent | Terramater |
Jaargang | 2020 |
Druiven | Chardonnay (100%) |
Houtrijping | 10 maanden op kleine Franse eiken vaten (medium toast) , nieuw en tweede gebruik. |
Alcohol Gehalte | 14.0% |
Restsuiker | 4g/l |
Kurktype | Natuur Kurk |
Smaak | Droog en Vol (Wit) |
Inhoud | 0.750l |
Kleur | Helder goudgeel |
Neus | Complexe aroma's van tropisch fruit, minerale toetsen, boter en vanille. |
In de mond | Vette aanzet, elegant met een mooie structuur. De evenwichtige aciditeit zorgt voor een frisse en smaakvolle wijn. |
Afdronk | Lange volle afdronk. |
Bewaarpotentieel | 4 tot 6 jaar |
Serveertemperatuur | 6-8°C |
Food | Serveer bij de mooiste visgerechten. |
Awards | Sakura Awards Gold |
Ingrediënten/Allergenen | Bevat Sulfiet |