Product Details
De geschiedenis van Terramater begint in 1996 wanneer de drie Canepa zusters besluiten om voor hun goed onderhouden wijngaarden ( in totaal bijna 500ha) een compleet nieuwe wijnkelder te bouwen. De naam Terramater vertelt veel over het bedrijf. Geboren uit uitzonderlijke wijngaarden, tot 70 jaar oud en prachtige olijfboomgaarden, tot 50 jaar oud, produceert Terramater fruit van uitzonderlijke kwaliteit. Terramater is de perfecte combinatie van kwaliteit, technologische innovatie en de zoektocht om het beste uit de wijngaarden te halen, dit alles met een groot respect voor moeder Aarde en de natuur.
Het grote respect voor de natuur blijkt uit verscheidene initiatieven, o. a. een minimaal gebruik van pesticiden door een strenge ziektecontrole in de wijngaarden, alle afval van zowel de wijnproductie als de olijfolie wordt gecomposteerd en herbruikt als meststof of wordt gebruikt voor de productie van biomassa waardoor het verbruik van gas en olie sterk gereduceerd is. Het gebruik van lichtere flessen dringt ook de CO2 uitstoot naar beneden, zowel bij de productie van de flessen als bij het transport naar de consumenten in de ganse wereld.
Ten slotte bezit Terramater meer dan 1000ha onontgonnen land. In 2009 werd een programma opgestart ter bescherming van inheemse vegetatie en diersoorten.
De wijngaarden van Terramater liggen verspreid over drie verschillende valleien, Maipo, Curico en Maule valley.
De Limited Reserve reeks bestaat uit volle wijnen met een goede concentratie mooi ondersteund door het hout.
De druiven voor de Limited Reserve Cabernet Sauvignon komen uit Maipo Vallei. Gecontroleerde irrigatie, lage rendementen en een doordacht bewerken van de wijngaarden zorgen voor de gewenste rijpheid van de druiven zodat de wijn niet groen overkomt.
Hoge temperaturen tijdens de rijping zorgen voor een vroege oogst. De druiven zijn evenwichtig met rijpe tannines.
De druiven worden handmatig geoogst in de vroege ochtend omwille van de koelte. Ze blijven gedurende 5 dagen in gesloten gistingskuipen bij een temperatuur van 28°C– speciaal geselecteerde gisten worden toegevoegd. Het sap en de schillen worden 3 keer per dag omgeroerd. Na de eerste gisting rusten het sap en de schillen gedurende 25 dagen om meer extractie te bekomen. Melkzuurgisting vindt plaats in eiken vaten. Daarna rijpt de wijn gedurende 12 maanden in Franse eiken vaten (nieuw en tweede gebruik). De wijn wordt niet gefilterd en niet koud gestabiliseerd om geen smaak en aroma’s te verliezen. Dit kan tot enig bezinksel in de fles leiden.
Techische fiche:
Land | Chili |
---|---|
Streek | Maipo Valley |
Appelatie | DO Isla de Maipo |
Producent | Terramater |
Jaargang | 2020 |
Druiven | Cabernet Sauvignon (100%) |
Houtrijping | 12 maanden op kleine Franse eiken vaten (eerste en tweede gebruik) |
Alcohol Gehalte | 14.5% |
Restsuiker | 3.5g/l |
Smaak | Vol en Robuust (Rood) |
Inhoud | 0.750l |
Kurktype | Natuur Kurk |
Kleur | Rood met een violette schijn |
Neus | Expressieve en complexe neus van rijp rood en zwart fruit met wat geroosterde toetsen. |
In de mond | Mooie structuur, vol en robuust, overvloedige rijpe tannines. |
Afdronk | Lange smaakvolle afdronk. |
Bewaarpotentieel | 5 tot 7 jaar |
Serveertemperatuur | 16-18°C |
Food | Serveer bij rundsgebraad. |
Awards | Concours Mondial Brussel Dubbel Goud |
Ingrediënten/Allergenen | Bevat Sulfiet |